Mias chokladkaka
I veckan fyllde mamma år. Hon fick välja precis vad hon ville till efterrätt och så skulle jag baka det.
Hon valde en kaka som vi kallar Mias chokladkaka.
Det är ungefär som en lyxigare kladdkaksvariant.
Denna kakan brukar bli en aning högre än på bilden. Tror det kan bero på att det stod fel i receptet tidigare men nedan finns det korrekta.
Mias chokladkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna av. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. tillsätt smöret. Häll i smord och bröad runt form med löstagbar kant. Grädda i 20-25 min. Låt kaka kallna så stelnar den.
Kräm:
2 dl vispgrädde
200 g choklad
1 tsk vaniljsocker
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Tag den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och sedan vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält. Låt krämen svalna och häll den i en skål, sätt in i kylen, rör om då och då. När denna har tjocknat (tar ca 1 h) häll på kakan. Ställ in i kylen, helst över natten.
Kommentarer
Trackback