Fläskytterfilé med champinjoner
Nu är min mat klar som jag ska äta imorgon!
Det blev fläskytterfilé med champinjoner i sås.
Ingredienser:
4 dl grädde
2 dl mjölk
3 msk kalvfond
½ tsk salt
1 tsk sambaloelek
150 g champinjoner
500 g fläskytterfile
persilja
Dela köttet i skivor och lägg i en smord ugnsäker form. Skiva svampen, stek den en liten stund, häll det sedan på köttet.strö över persilja. Blanda grädde, mjölk, kalvfond, salt och sambaloelek i en bunke och häll det över köttet. Sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 45 min.
Klart!
När jag satte mig i bilen för att åka hem från affären märkte jag att något gult skymtade..
vet inte alls hur den har kunnat sätta sig på mitt ben ,men jag har ju antagligen gått runt med den ett tag inne på Maxi, för inte köpte jag kvisttomater, som det kan bli.