Maräng med glass
Nu är det klart! Men man kan ju inte alltid lyckas och det gjorde jag inte denna gång, visst det var jättegott men marängen skulle ha varit inne en aning längre än vad jag hade den, men som sagt, det var väldigt gott ändå!
Maräng:
3 äggvitor
1½-2 dl socker
½ krm ättiksprit
Sätt på ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna, ättikspriten och 1 dl socker till fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Spritsa ut på plåt med bakplåtspapper i den storlek som önskas. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna släpper pappret, ca. 1 h. Låt svalna.
Glass:
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Vispa gulorna och florsockret pösigt. Vispa grädden. Blanda den med äggsmeten och någon smaksättning (jag tog riven choklad och 1 msk kakao). Låt stelna i frysen i ca 4 timmar.
Maräng:
3 äggvitor
1½-2 dl socker
½ krm ättiksprit
Sätt på ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna, ättikspriten och 1 dl socker till fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Spritsa ut på plåt med bakplåtspapper i den storlek som önskas. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna släpper pappret, ca. 1 h. Låt svalna.
Glass:
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Vispa gulorna och florsockret pösigt. Vispa grädden. Blanda den med äggsmeten och någon smaksättning (jag tog riven choklad och 1 msk kakao). Låt stelna i frysen i ca 4 timmar.
Kommentarer
Postat av: Julia
åh jesus vad gott!! Tycker du ska bjuda mig på mat och fika någon dag......
Trackback