Chokladkaka
Nu kommer ännu ett favorit-recept som verkligen är värt att göra. Den är inte svår att göra men man måste låta den stå i kylskåpet ett tag, helst över natten. Krämen man gör ovanpå måste stelna.
Lyxig chokladkaka:
100 g smör
2 ägg
1 dl mjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret. Häll i smord bröad form med löstagbar kant. Grädda i 25 min. Låt kakan stå och kallna så stelnar den.
Kräm:
2 dl vispgrädde
200 g marabou mjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Tag den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och sedan vaniljscoker. Rör tills chokladen smält. Låt krämen svalna och häll den i en skål, sätt in i kylen, rör om då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar 1-2 timmar. Bred krämen på kakan. Sätt in kakan i kylen och låt stå under natten.
jag har ingen bild på kakan men tog ett kort på en ros i hallen som jag tyckte var fin.
Lyxig chokladkaka:
100 g smör
2 ägg
1 dl mjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret. Häll i smord bröad form med löstagbar kant. Grädda i 25 min. Låt kakan stå och kallna så stelnar den.
Kräm:
2 dl vispgrädde
200 g marabou mjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Tag den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och sedan vaniljscoker. Rör tills chokladen smält. Låt krämen svalna och häll den i en skål, sätt in i kylen, rör om då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar 1-2 timmar. Bred krämen på kakan. Sätt in kakan i kylen och låt stå under natten.
jag har ingen bild på kakan men tog ett kort på en ros i hallen som jag tyckte var fin.
Kommentarer
Trackback