Hallongrottor
Från solig förmiddag till regning eftermiddag, det är så vädret är här i Sverige, det är bara att vänja sig, tråkigt att man nästan bara haft regn på semestern...
Jag passade på att göra hallongrottor med min hemmagjorda hallonsylt.
125 g smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
½ dö potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 tsk bakpulver
Hallonsylt
Ugn 200 grader. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Blanda mjöl, vanilsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Används matberedare tillsätts allt från början, fette kylskåpskallt och skuret i bitar.
Gör små bollar (ca 24 stycken) och lägg i formar på en plåt. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
Jag passade på att göra hallongrottor med min hemmagjorda hallonsylt.
125 g smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
½ dö potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 tsk bakpulver
Hallonsylt
Ugn 200 grader. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Blanda mjöl, vanilsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Används matberedare tillsätts allt från början, fette kylskåpskallt och skuret i bitar.
Gör små bollar (ca 24 stycken) och lägg i formar på en plåt. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
Kommentarer
Trackback