Sockerbullar
Här ska ni få ett väldigt bra och gott recept på sockerbullar!
50 g jäst
150 g smör
4 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
1 krm hjorthornsalt
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl vaniljkräm (pulver)
pensling:
Smält margarin
socker
gör såhär:
Smula jästen i degbunken. Smält smöret, häll på mjölken och värm till 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör ut den. Blanda ne ägg, socker, salt, hjorthornsalt och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig samt låt den jäsa i 30 min. Ta upp den på bakbordet och arbeta den lite samt forma runda bullar. Platta ut bullarna, lägg en liten klick vaniljkräm i mitten, forma till ett knyte och lägg den med skarven neråt i en pappersform. Låt bullarna jäsa på plåten 40 min och grädda sedan i 250 grader i mitten av ugnen i ca 8 min. Låt dom kallna på galler. Pensla med smör och doppa i strösocker.. Går bra att frysa.
Jag hade ingen bild så här kommer en som jag tog från google.
50 g jäst
150 g smör
4 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
1 krm hjorthornsalt
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl vaniljkräm (pulver)
pensling:
Smält margarin
socker
gör såhär:
Smula jästen i degbunken. Smält smöret, häll på mjölken och värm till 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör ut den. Blanda ne ägg, socker, salt, hjorthornsalt och vetemjöl. Arbeta degen blank och smidig samt låt den jäsa i 30 min. Ta upp den på bakbordet och arbeta den lite samt forma runda bullar. Platta ut bullarna, lägg en liten klick vaniljkräm i mitten, forma till ett knyte och lägg den med skarven neråt i en pappersform. Låt bullarna jäsa på plåten 40 min och grädda sedan i 250 grader i mitten av ugnen i ca 8 min. Låt dom kallna på galler. Pensla med smör och doppa i strösocker.. Går bra att frysa.
Jag hade ingen bild så här kommer en som jag tog från google.
Kommentarer
Trackback