Silviakakan
Denna kakan kallas egentligen för Silviakakan men jag gjorde den lite annorlunda. Den blev väldigt saftig och god.
2 ägg
socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
75 g smör
(ströbröd)
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och ströbröd. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll i äggsmeten. Tillsätt sedan mjölken och det smälta smöret (jag tog en rund form med löstagbar kant). Sätt in i ugnen i ca 30 min.
När du tagit ut kakan ur ugnen kan du börja med glasyren.
Glasyr:
100 g smör
1,5 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
kokos
Smält smöret och blanda i socker, äggula och vaniljsocker. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokos.
2 ägg
socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
75 g smör
(ströbröd)
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och ströbröd. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll i äggsmeten. Tillsätt sedan mjölken och det smälta smöret (jag tog en rund form med löstagbar kant). Sätt in i ugnen i ca 30 min.
När du tagit ut kakan ur ugnen kan du börja med glasyren.
Glasyr:
100 g smör
1,5 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
kokos
Smält smöret och blanda i socker, äggula och vaniljsocker. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokos.
Kommentarer
Trackback