Hallonkräm och scones
Min kvällsmat igår blev hemmagjord hallonkräm och scones.
Perfekt om man vill att det ska gå snabbt.
Kräm:
300 g frukt eller bär
2-3 dl vatten
2-3 msk socker
1 ½ msk potatismjöl
Skala och skär frukten i bitar. Skölj bären. Koka upp vatten och socker, lägg i frukt/bär. Koka på svag värme tills frukt/bär är nästan mjuka, ca 5 min. Blanda ½ dl vatten med potatismjölet i en redningsbägare och skaka. Häll redningen i en fin stråle och rör hela tiden med en trägaffel annars klumpar det sig. Koka upp under omrörning. När man ser den första bubblan är den färdig.
Scones (till 4 pers)
3 dl mjölk
100 g smör
2 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret med händerna i de torra ingredienserna. Häll i mjölken. Blanda samman allt. Dela till fyra delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och nagga med en gaffel. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 10 min.
Kommentarer
Trackback