Havrefrallor
Nu känner man verkligen att hösten är här. Hösten och vintern för mig är tända ljus, raggsockar, te, hemmabakade frallor, en mysig filt och myskläder. Scones är ett bra alternativ om man inte har så lång tid på sig att baka. Men i veckan gjorde jag havrefrallor med rivna morötter i.
Havrefrallor med rivna morötter (ca 16 st)
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
3 msk olja
1 msk sirap
3 dl havregryn
1,5 tsk salt
2 rivna morötter
ca 5 dl grahamsmjöl
ca. 5 dl vetemjöl
Värm degvätskan fingervarm. Lös upp jästen i lite av degvätskan. Tillsätt salt, sirap, rivna morötter, olja och resten av degvätskan. Rör ner havregryn. Arbeta ner vetemjöl till lagom konsistens. Låt jäsa under bakduk 30 min. Baka ut på mjölat bakbord till ca 16 runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med vatten, strö på lite havregryn. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 10-12 min.
Kommentarer
Trackback