Enkelt lingonbröd
Igår gjorde jag ett supergott och enkelt bröd som verkligen gick hem både hos mig och min syster. Man kan variera smakerna på brödet genom att smaksätta med brödkryddor, frön, rivna morötter eller lingonsylt.
Jag valde att ta lingonsylt och det blev riktigt saftigt och gott.
Enkelt lingonbröd:
7 dl mjöl av valfri sort, helst hälften vetemjöl (jag tog 4 dl vetemjöl och 3 dl grahamsmjöl + någon extra matsked mjöl pga.. lingonsylten)
7 dl mjöl av valfri sort, helst hälften vetemjöl (jag tog 4 dl vetemjöl och 3 dl grahamsmjöl + någon extra matsked mjöl pga.. lingonsylten)
4 dl fil
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform med rapsolja eller lägg i bakplåtspapper.
Rör samman de torra ingredienserna och rör sedan ner filen och sylten.
Häll i formen. Sätt in i mitten av ugnen 40-60 min (Jag hade inne mitt bröd i nästan exakt 60 min).
Låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback