Nyttig chokladkaka
Idag har jag gjort en kanongod chokladkaka som var enkel att göra och nyttig dessutom.
Fast att det är dadlar i kakan så smakar det inte dadlar överhuvudtaget, vilket jag tycker är bra.
Jag gjorde lite ändringar samt en halv sats men nedan har du original-receptet som är taget från mittkök/expressen.se
Nyttig chokladkaka:
150 g sötmandel
20 färska dadlar
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt (jag tog vanligt salt)
3 msk starkt kaffe
2/3 dl kokosflingor (jag tog lite extra)
2 msk kakao
150 g mörk choklad (jag hade bara 70% choklad med kaffesmak och det blev supergott)
Garnering: Valnötter
Rosta mandlarna i ugnen på 225 grader i ca 10 min, låt svalna.
Mixa dadlar, kokosolja, kaffe, kakao, kokos, salt och vaniljpulver (jag mixade bara dadlarna i en blender och blandade samman allt i en bunke istället). Det ska bli en kladdig röra.
Grovhacka mandlarna och blanda i.
Tryck ut i form/formar. Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron. Bred på kakan. Garnera med valnötter. Ställ in i frysen.