Nyttig chokladkaka
Idag har jag gjort en kanongod chokladkaka som var enkel att göra och nyttig dessutom.
Fast att det är dadlar i kakan så smakar det inte dadlar överhuvudtaget, vilket jag tycker är bra.
Jag gjorde lite ändringar samt en halv sats men nedan har du original-receptet som är taget från mittkök/expressen.se
Nyttig chokladkaka:
150 g sötmandel
20 färska dadlar
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt (jag tog vanligt salt)
3 msk starkt kaffe
2/3 dl kokosflingor (jag tog lite extra)
2 msk kakao
150 g mörk choklad (jag hade bara 70% choklad med kaffesmak och det blev supergott)
Garnering: Valnötter
Rosta mandlarna i ugnen på 225 grader i ca 10 min, låt svalna.
Mixa dadlar, kokosolja, kaffe, kakao, kokos, salt och vaniljpulver (jag mixade bara dadlarna i en blender och blandade samman allt i en bunke istället). Det ska bli en kladdig röra.
Grovhacka mandlarna och blanda i.
Tryck ut i form/formar. Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron. Bred på kakan. Garnera med valnötter. Ställ in i frysen.
Kommentarer
Postat av: Ingegärd Mandelholm
Hej! Jag håller på att göra din nyttiga chokladkaka. Jag undrar om kakan ska tas upp en stund innan servering och serveras tinad eller ska den serveras fryst?
Trackback