Storhandling

Idag efter jobbet blev det en riktig storhandling! Lånade mammas och pappas bil eftersom min cykel inte hade pallat med tre tunga kassar, och jag hade nog ramlat. korgen är nämligen vääldigt ostabil.
 
Blev lite extra glad när jag såg att dom hade Skilda Världar, sjunde boxen, wiho!
 
Jag har brist på uppläggningsskålar så köpte två mindre idag,

Melon

Idag blev det melon till frukost. Brukar inte äta så mycket till frukost när jag jobbar kväll så man är hungrig vid lunch.
 
Nu ska jag städa hela lägenheten, imorgon ska jag handla efter jobbet och på fredag kommer min syster som ska bo hos mig i helgen, längtar!
 

Omelett med svampstuvning

Igår tänkte jag laga mat, men det var nästan tomt i kylskåpet men jag lyckades skrapa ihop till en omelett med svampstuvning, gottgott!  Min omelett blev rätt tunn eftersom jag bara gjorde en halv sats som kan vara lagom om man bor själv och inte vill äta omelett i flera dagar i rad ;)
 
Omelett:
4 ägg
½ dl mjöl
4 dl mjölk
salt, peppar, socker
 
Ugn 200 grader, 25-30 min. Stek svamp och häll på mjölk blandat med mjöl. Häll sedan i grädde och mjölk så den blir lagom tjock. Låt koka ihop. Krydda med salt. Häll stuvningen på omeletten.
 
 
 

Kärleksmums vanilj

Här kommer receptet på kakorna.
 
6 ägg
6 dl socker
3 dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
 
Gör såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vatten, mjölet och bakpulvret. Häll i en smörad långpanna. Grädda mitt i ugnen 15-25 min. Låt svalna.
 
Gör sen smörkrämen såhär:
200 g smör
2 dl socker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna. Låt den tjockna något innan du häller krämen över kakan. Häll på kokos. Skär till lagom stora rutor.
 
 

Promenad runt sjön

I eftermiddag har jag och Julia bakat. Julia fyller nämligen år imorgon så hon ska bjuda kollegorna på fika och behövde lite hjälp. Så ni som jobbar imorgon på 34:an får vara glada,  kakorna är nämligen riktigt goda. Ni ska få receptet!
 
Senare ikväll gick jag och kusinen Sandra runt sjön. Riktigt skönt väder för promenad och snabbt gick det med. *
 
 
 

Hallondrink

Igår kväll hade jag gäster här, bjöd på en supergod drink som jag verkligen kan rekommendera att göra. Jag visste bara vad jag skulle använda för ingredienser men sen chansade jag på mängden. Man mixar ihop hallon, isbitar, sockerdricka/fruktsoda (eller liknande), bacardi limon och florsocker. Kan tänka mig att man även kan göra den alkoholfri, för man kände ändå inte smak av alkohol.
 
 
Mina fina rosor hade vissnat men tyckte ändå två av dom såg okej ut så dom satte jag i vatten med plastfolie, så ser det ut som is.
 

Bladet

Sitter här i soffan och försöker hitta på saker som inte gör att jag inte somnar, ska jobba natt imorgon så det är lika bra att vänja sig lite redan nu med tiden. Idag innan jobbet bakade jag kladdmuffins igen. Sååå gott! Svårt att sluta äta när man väl börjat. Tur jag frös ner nästan alla till några släktingar som kommer nästa vecka. Idag var det rätt ruggigt här hemma när jag vaknade så fick plocka fram mina isbjörnstofflor som jag kallar dom, mjukt och skönt! Det positiva med att bo själv är att man kan se ut hur som helst, tur för mig som ser hemsk ut på morgonen. Idag har jag blivit fotograferad av en som jobbar på Bladet som tillhör intervjun som jag gjorde i fredags. Jag trodde han skulle ta en bild och sen var det klart, men så var det inte. Han tog en massa bilder i olika siuationer och berättade att det kommer vara ett stort uppslag och att jag kommer vara på framsidan... jag som inte ens gillar att vara med på bild, hoppas bara det blir bra.

En ledig dag

Det har varlt väldigt skönt att vara ledig idag! Jag har hunnit laga god mat (kyckling, sås, potatis och sallad), vattna blommorna, städat toaletten, diskta och nu håller jag på att tvätta. Sitter och väntar på att dom två sista maskinerna ska bli klara. Igår när mamma och jag var och handlade så svängde vi förbi RUSTA. Hittade ett skolställ och en pall som jag satte ihop igår kväll, supernöjd!!

Rosa rosor

Intervjun i fredags gick jättebra, självklart var jag rätt spänd men efter några sekunder släppte det. Nu är det bara att vänta på tidningen för att se hur det blev, Jag har jobbat hela helgen, det var riktigt tufft men vi klarade det. Idag har det vait en mycket bättre dag så åkte och handlade med mamma. Köpte rosa rosor för 10 kr på Maxi, supeerbilligt! Och alla ni som sagt min kyl är för tomm, nu är den inte det! Ikväll har jag ätit sallad med räkor, gott och nyttigt!

Glass

Idag sken solen när jag vaknade så gick ner och satte mig vid sjön. Satt och tänkte på vad jag ska säga senare när jag ska bli intervjuad till landstingets tidning. Är lite småspänd men det går nog bra. Ska äta lite glass nu sen är det dags att bege sig till jobbet!

Kladdmuffins

Idag har jag varit ledig och jag har nästan bara latat mig, men ikväll bestämde jag mig för att ta på mig gympadojorna och hörlurarna för att gå en rask promenad runt sjön. Det är så mysigt att gå där när det är fint väder. Både att det är fint och att det är så många andra som är ute och går. Jag som är rädd för det mesta tycker det är skönt att det inte är folktomt. Jag slapp träffa på ormar och ankor också, så det var en bra promenad. När jag kom hem så var jag sugen på en kladdmuffins med kokosglasyr på, gottgott! Jag tog ett kladdkaksrecept och la i muffinsformar. Kokosglasyren kan jag tyvärr inte ge receptet på för det blandade jag ihop lite hux flux.

Räksmörgås

Något av det godaste som finns är räksmörgåsar! Jag använder mig av ett bröd som är extra stora. Man kan lägga på det som man gillar, jag brukar ha ägg, sallad, räkor, gurka, tomat och skinka på. gottgott!

Äntligen!...

.....det har inte funkat med att lägga in bilder, men nu så. I torsdags var jag och Julia på Ullared. Älskar det där Ullareds-pirret man får när man är där. Påvägen dit stannade vi till på en rastplats när vi nästan var framme. Vi satt på bryggan och gottade oss i solen och åt ciabatta och melon, mums!! Sen var det bara att shoppa loss, visserligen blev det inte supermycket, mest nödvändiga saker faktiskt, men det var roligt ändåå!!

Smaksatt creme frachie

Då var sista jobbnatten på ett tag avklarad, efter några timmars sömn rullade jag och min fullpackade cykel hem till mamma och pappa. Har lagat mat, diskat, ätit som aldrig förr, tagit sönder en glasängel (som gav mamma extraarbete, skönt att hennes dotter inte låter henne stå utan jobb när man är på besök) och strax ska jag hoppa in i dushen för imorgon ska jag upp tidigt, kl 7 åker jag och en vän till Ullared!!
 
Tänkte tispa om en smaksatt creme fraiche, den finns även i andra smaker. Idag stekte jag kyckling och tog en rejäl matsked plus naturell creme fracihe, det går även bra med grädde för att fylla ut och så salt. Låt koka ihop sedan är det klart, enkelt och gott! Serverade med klyftpotatis och sallad till. Har även gjort samma sak med fläskytterfilé som var lika gott det.
 

Nytvättat

Idag har jag tvättat för första gången, behövde bara ringa mamma en gång när torkskåpet inte ville stänga av sig, men det löste jag faktiskt själv efter en liten stund. Annars gick allt bra. tvättkorgen som för tillfället är en påse är nu tom och alla ny-tvätt-doftande kläder ligger nu fint i garderoben. Skönt!
 

Kort inlägg

Typiskt, jag skrev ett blogginlägg nyss som plötsligt försvann... och nu står det helt stilla i huvudet, men har tagit ett kort på vad min kvällsmat bestod utav. Var sugen på en massa grejer när jag handlade innan idag, bla det på bilden. Det får helt enkelt bli ett kort inlägg ikväll så hoppas jag att jag har mer att ge imorgon.
 

Karl-Oskardagarna

Igår sov jag länge efter en väldigt trevlig natt på jobbet med mina kollegor. Ett par timmar senare kom Ida och vi åt gott, pratade och hade det trevligt. Senare gick vi till stan eftersom det är Karl-Oskardagarna. Idag är man lite småtrött men har tillsammans med mamma och pappa satt ihop den sista byrån, vi hade riktigt bra teamwork så det gick som en dans.
 
Igår åt vi kött i sås, klyftpotatis, sallad, melon, vitlöksbröd och vin. Gott gott!

Tacos

Det  gick bra att jobba natt men det gick inte lika bra att sova efter. Jag somnade direkt men kunde bara sova i 4,5 h så är rätt slö nu. Om några timmar ska jag iväg till jobbet för ännu en natt så slappar framför tvn och ska göra det hela kvällen. Strax ska jag äta tacos, precis som igår och i förrgår också, det går inte åt så mycket mat när man är själv. Tur det är gott!
 

Kalops med potatis

Idag slapp jag laga mat, fast att det är roligt kan det vara skönt att bara sätta sig och äta ibland. Det var farmor och hennes sambo som hade gjort kalops, potatis, kokta morötter med fler tillbehör, supergott! Sen blev det en runda på stan, köpte en kruka på Åhléns och en blomma på torget som jag har satt på min stege i vardagsrummet.
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se