Lördagskväll

 
Ni anar inte vilken kväll jag har haft. Efter en tuff dag på jobbet hade jag gärna lagt mig för att sova kl 17 men försökte göra allt för att hålla mig vaken. Då det rann dåligt i avloppet i köket så försökte jag fixa till det samt göra müsli för att inte somna. När jag fått i mig min kvällsmat så hörde jag ett konstigt ljud från köket. När jag gick dit var det ÖVERSVÄMNING!!!!
 
För att berätta det kort så sprang jag med hinkar, lipade lite, sprang med hinkar igen, trampade i vatten med strumporna, torkade upp allt, försökte få bort den blöta mattan, ringde pappa, ringde ett journummer, dom skickade hit en från Securitas som inte kunde göra så mycket, han ringde om hjälp, en stor lastbil dök upp vid halv 9 tiden. Han i sin tur fixade till det. Mattan hänger på tork och lägenheten vädras just nu.
Vilken lördagskväll.
 
Musli med havregryn, fiberhavre, solroskärnor, pumpakärnor, torkade tranbär, kokos, hasselnötter och valnötter i. Supergott!
 

Jordgubbar

 
Äntligen har dom börjat sälja svenska jordgubbar! Längtar tills dom kostar 10 kr litern och man äter jordgubbar varje dag. Det är ju så gott.
Till frukost blev det jordgubbar och melon med turkisk yoghurt.
 
 

Pelargon

 
Igår efter jobbet cyklade jag till farmor och Hasse. Vi fikade, pratade och kollade in alla deras odlingar. Fick med mig några rabarber hem som jag tänkte göra rabarberkräm på. Fick även en mårbacka-pelargon  som blev superfin på min piedestal.
 
När jag kom hem gjorde jag panerad torsk med potatis, morötter och sås. Det var något av det godaste på länge. Antagligen för att jag inte brukar göra varken fisk eller bara kokt potatis.
 
 
 
 
 
 

Banan

 
När jag ska äta banan så får dom inte vara så mogna, gärna en del grönt på skalet för då är dom som godast. Igår hade jag ett par bananer som var ganska bruna och det är synd att slänga mat.
Så bestämde mig för att göra  bananpannkakor. Jag improviserade ihop en smet på banan, ägg, lite grahamsmjöl, mjölk och lite kanel. Vispade ihop allt till en jämn smet och stekte som vanliga pannkakor.
 Till det hade jag turkisk yoghurt och hallon.
Tyvärr var hallonen ganska blaskiga eftersom jag tinade dom men det smakade kanon ändå,  
 
 

Cypern

 
I måndags kom min syster och jag hem efter en vecka på Cypern. Vi har haft det underbart. Sol varje dag. Vi kan inte annat än att vara nöjda med veckan.
Vårt hotell hade riktigt bra service och var mycket fräscht. Det byggdes nämligen om förra året. Det fanns tillgång till träningspass, vattengympa och gym. Samt spa. Hotellet heter Sunprime Ayia Napa Suites. Vi var supernöjda med personalens service och trevliga bemötande.
 
Vattengympa.
 
Här var vi på stranden Sandy Bay.
 
Vi vaknade tidigt en morgon så kl 7:00 gick vi en morgonpromenad nere vid havet.
 
 
 

Frukost

 
Jag kollade igenom bilder på datorn och hittade då gamla bilder som jag publicerat på bloggen tidigare.
Här är lite frukost-tips.
 
Yoghurt med färska jordgubbar.
 
Hallonsmoothie
 
Blåbärsgröt
 
 
 
 
 

Vegetariskt

 
För några dagar sen gjorde jag vegetariska biffar som jag la i pitabröd med grönsaker och creme fraiche. Har glömt bort hur gott det är med pitabröd. Man kan ju lägga i precis vad som helst. Kyckling är en favorit men ibland vill man testa lite nytt. Man måste våga testa lite nytt för att hitta den godaste maten.
 
 
 
 
 
 
 

Kladdkaka - en variant

 
En favorit för många är kladdkaka till fika. Det finns ju hur många olika varianter som helst.
Här är receptet på en favorit.
 
 
 
Kladdkaka:
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1,5 dl mjöl
100 g smör
1 krm salt
kokos
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda ägg och socker. Blanda samman alla ingredienser. Smöra en form med löstagbar kant. Istället för ströbröd kan man ta kokos i formen. Häll i smeten i formen. Sätt in i ugnen ca 17-20 min.
 
Chokladkräm:
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och sedan vaniljsocker. Rör tills chokladen smält. Låt krämen svalna. Sätt in i kylen ca 1 h, tills den tjocknat. Häll på krämen på kakan som då ska ha svalnat. Sätt in i kylen, helst över natten.
 
 
 
 
 

Fynd

 
Brickan och ljuslyktan till vänster är fynd från Netto.
 
 

Enkelt lingonbröd

 
Igår gjorde jag ett supergott och enkelt bröd som verkligen gick hem både hos mig och min syster. Man kan variera smakerna på brödet genom att smaksätta med brödkryddor, frön, rivna morötter eller lingonsylt.
Jag valde att ta lingonsylt och det blev riktigt saftigt och gott.
 
 
Enkelt lingonbröd:
7 dl mjöl av valfri sort, helst hälften vetemjöl (jag tog 4 dl vetemjöl och 3 dl grahamsmjöl + någon extra matsked mjöl pga.. lingonsylten)
4 dl fil
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl lingonsylt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform med rapsolja eller lägg i bakplåtspapper.
Rör samman de torra ingredienserna och rör sedan ner filen och sylten.
Häll i formen. Sätt in i mitten av ugnen 40-60 min (Jag hade inne mitt bröd i nästan exakt 60 min).
Låt svalna på galler.
 
 
 
 
 
 
 
 

NETTO

 
Denna helgen spenderade jag på Öland med min syster och mamma.
Vi gick en runda på stan i Kalmar, var på IKEA, cyklade och fyndade på Netto.
Åker ni till Öland så sväng in till Netto. Vi som har varit där kan inte annat än att älska denna affär. Har aldrig tyckt om Netto här hemma, men där är den super. Jag ska ta lite kort på fynd därifrån någon dag så ni får se.
 
På lördagen gjorde vi ciabatta med getost och honung. Till det hade vi en god sallad.
 
 

Vårt fina päronträd.
 
 
 

Kycklingsallad

 
I fredags så bjöd jag mamma på lite lunch innan vi skulle åka till mormor och morfar. Hon fick välja och valde då sallad.
Det blev en sallad som innehöll kyckling, machesallad, isbergssallad, couscous, tomat, gurka, pinjenötter och avokado. Till det gjorde jag en enkel kall sås på creme fraiche, dill, salt och peppar.
 
 
 
Väl hos mormor och morfar så gick vi en runda i skogen innan vi bjöds på våfflor. Våfflor kan nog vara det godaste dom finns.
 
 
 
 

TE

 
Det är inte lika varmt i luften längre, så efter en runda runt sjön innan så blev jag lite frusen. Så nu är det dags för en varm kopp te.
 
Fick denna fina te-lådan av min syster när jag fyllde år, från min favoritbutik dessutom, nämligen Ullared!
 
 
 
 
 
 

Krämig pasta

 
Ibland är man inne i perioder då det är svårt att komma på vad man ska laga för mat. Jag är inne i en sådan period just nu. Tycker inte det är särskilt kul att laga mat till mig själv för att jag behöver matlådor till jobbet tex. 
Men i veckan blev jag sugen på svamp så jag gjorde en krämig pastarätt med just svamp. Kantareller och champinjoner. Det blev 4 matlådor dessutom.
 
 
 
 
Vill tipsa er om en kanonbra mat-blogg. Den heter jennysmatblogg.damernasvarld.se
Hittade ett recept på en god center-kladdkaka som jag gjorde i helgen till familjen på just denna bloggen. Min form med löstagbar kant är sönder så tog en annan form som den såklart fastnade i, men fast att den inte blev så fin på tallriken så var den jättegod och kladdig.
 
 
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se