Brysselkål

I eftermiddag hjälpte jag mamma att rensa sin garderob. Hemskt vilka kläder hon sparat. Vissa plagg var nog 10 år gamla, jisses. Sen blev vi sugna på mat och fort skulle det gå. Så jag blandade ihop det som fanns i en gryta, som jag brukar.



Jag gjorde brysselkål till maten som jag brukar älska, men dessa var inte så goda. Men åt några bara för att det är nyttigt!


Omelett

Ikväll gjorde jag omelett med champinjonstuvning på, gott!



I denna formen gjorde jag bara en halv sats och det gick lika bra det.

Omelett:
4 ägg
½ dl mjöl
4 dl mjölk
salt, peppar

Ugn 200 grader. Blanda allt och smörj en form. Sätt in i ugnen 25-30 min.
Skär svampen i små bitar och stek. Gör en stuvning med smör, mjöl, grädde, mjölk och salt. Häll på omeletten, klart!


27 maj

Idag den 27 maj är det mycket att fira. Två födelsedagar, mamma och pappas bröllopsdag, min systers dopdag och så mors-dag. Mamma fick 4 hjärtanformar. Hon har två andra större formar som hon fått av mig innan i samma serie så tyckte dessa passade. 

 


 

Grillkväll

Vilken toppenkväll det var igår. Vi lekte, grillade, pratade och skrattade. Man var rätt trött imorse när klockan ringde vid 06.00.



Det var allt möjligt på grillen igår. Jag valde att ha med mig kyckling.

Kladdkaka med cornflakesglasyr

Idag bara njuter jag i solen på min lediga dag. Ikväll bär det av mot grillfest med jobbet, ska bli superskoj!
Igår berättade jag att jag gjorde en kladdkaka. När den var färdig gjorde jag en grej och la på. Det är ungefär som cornflakeskakor men med mindre cornflakes i.



Kladdkaka:
2 ägg
3 dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 ½ dl mjöl
100 g smör

Sätt på ugnen på 150 grader. Smörj en form med smör och mjöl som har en löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda ner alla andra ingredienser i smöret och rör om till en jämn smet. Häll smeten i bakformen och ställ in i ugnen i ca 35 minuter.

Cornflakes-glasyr:
100 g smör
0,5 dl sirap
1,5 dl socker
4 msk kakao
2,5 dl cornflakes.

Koka ihop allt förutom cornflakesen i en kastrull. Mossa cornflaksen och häll i smeten. Häll över kakan. Låt svalna och förvara sedan i kylen.

Spagetti med räkor

Idag har det varit roligt att jobba, mycket omvårdnad och det gillar jag!
Efter jobbet åkte mamma och jag till City gross för att uträtta lite ärenden. Jag köpte ost som jag ska ta med mig till knyt-frukosten på jobbet i helgen. Sen köpte jag en mors-dag present som jag ska visa på söndag.
Ikväll har jag lagat mat, var sugen på räkor och pasta så det fick det bli.
Nu har jag en kladdkaka i ugnen. Just nu är jag inne i en period då jag lagar mat och bakar hela tiden, tycker det är såå roligt!



Spagetti, champinjoner, räkor, rivna morötter, lite zucchinibitar, grädde, mjölk, hummerfond och kryddor. Till det gjorde jag zucchini-"pasta" som ska koka i ca 1 minut och avocado. Supergott!


Glass och rullar

Ikväll har jag gjort glass från "du är vad du äter". Den hade inte stelnat ordentligt när jag åt den men den var väääldigt god.

Ingredienser
3 ägg
3 dl grädde
2 dl yoghurt
2 dl bär (jag tog hallon och blåbär)
0,5 tsk äkta vaniljsocker

Vispa grädde och äggulor var för sig. Mixa bär och yoghurt. Vänd ner äggulor samt grädde i bärmixen. Lägg ned i glassmaskinen eller vänd ner i skål och sätt in i frysen.



Senare ikväll gjorde jag mat tills imorgon. Det blev kycklingrullar som jag kallar dom.

Ugn 200 grader. Ca 8 stycken.

2 kycklingfileér
½ tsk salt
2 krm spiskummin
1 chili
1 burk creme fraiche
mjuka tacobröd
ost (till garnering)

Skär kycklingen i små tärningar och stek dom sedan. Dela chilin i små bitar. När kycklingen ej är rosa längre krydda och häll i chilin. Häll på cremefraiche, koka ihop. Fördela röran och lägg på tacobröden, rulla ihop. Lägg i ugnsäker form, strö på lite ost. Sätt in i ugnen ca 10 min. Klart!


Kokosplättar

Igår gick jag in på recept.nu för att hitta recept från "du är vad du äter". Hittade då ett recept på bra plättar. Dom blev fina men inte så goda som jag hoppats på. Det var bla kokos, mandelmjöl och ägg i. Här kommer en bild bara för att dom ser så goda ut.


Sommarvärme

Här på öland är det fint väder. Har varit ute sen jag vaknade. Har hjälpt pappa att tvätta staket. Vi båda blev så rastlösa så vi gjorde nytta istället. Snart ska vi äta fisk, gott och bra!


Man tager vad man haver

Efter min långa sovmorgon idag körde jag till stugan där mina föräldrar var. Ikväll har vi grillat, gott!
Till efterrätt gjorde jag chokladmousse, är nästan alltid sugen på det, det är därför jag gör den så ofta. Efter maten och några omgångar med kortspel ville jag baka, men vi har nästan inga ingredienser här. Men det stoppar inte oss. Mamma och jag hjälptes åt och använde oss av det som fanns och blandade ihop till en smet. Kakan blev faktiskt helt okej, smakar choklad och det är ju inte fel. Serverade med fruktcocktail.




Silviakakan

Denna kakan kallas egentligen för Silviakakan men jag gjorde den lite annorlunda. Den blev väldigt saftig och god.

2 ägg
 socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
75 g smör
(ströbröd)

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och ströbröd. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll i äggsmeten. Tillsätt sedan mjölken och det smälta smöret (jag tog en rund form med löstagbar kant).  Sätt in i ugnen i ca 30 min.
När du tagit ut kakan ur ugnen kan du börja med glasyren.

Glasyr:
100 g smör
1,5 dl socker
1 äggula
1 msk vaniljsocker
kokos

Smält smöret och blanda i socker, äggula och vaniljsocker. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokos.


Dominoeffekten

Jag har inte varit så aktiv på några dagar men det ska jag ändra på.
Imorgon ska ni få recept på en god kaka som jag gjorde igår.

Idag var det mycket på jobbet, var helt slut när jag gick till cykeln för att cykla hem. Då var cykeln vällt, och när jag tog upp den ramlade en annan och några till. Det blev helt enkelt dominoeffekten. Så där stod jag sleten och dan med några välta cyklar som man fick resa upp. Ibland känns det som om jag straffas för nått, har så mycket otur nu för tiden. Hoppas det blir ändring på det snart.  


Har brist på bilder men här är en på en dukning som jag tyckte blev fin vid en födelsedag.

Mörkt bröd med rågkross

Här är receptet på brödet som jag nämnde i tidigare inlägg.

Mörkt bröd med rågkross:¨
2 bröd

Dag 1:
1 liter filmjölk
3 dl rågkross

Blanda och låt stå i kylen

Dag 2:
6 dl vetemjöl
8 dl råksikt
3 tsk bakpulver
5 tsk bikrbonat
2 ½ dl mörk sirap
½ msk brödkryddor

Ugn 150 grader. Blanda samman allt till en lös smet. Smörj två brödformar och häll i smeten. Grädda 1 ½-2 timmar.


Regnväder..

Om ett par timmar ska jag bege mig till jobbet för ett nattpass, mitt första någonsin faktiskt. Tror inte det är min grej men det kan man inte ju inte säga innan man testat. Jag ska ladda mina krafter med risgrynsgröt ikväll innan jag cyklar (om det ens kommer går i detta blås -och regnväder).

Idag har jag haft en dålig dag, alla kan ju inte vara bra, så jag har inte velat äta. Men man måste äta, så det har bara blivit smörgåsar och gröt under dagen. Inatt ska jag dricka smoothie och äta nybakat bröd som står i ugnen nu. Det är ett supergott bröd som ni ska få receptet på. Nyttigt dessutom.  


Som man ser är denna bild inte tagen idag, det var ett tag sen då jag var på Öland i stugan.

Nudlar med räkor och champinjoner

Jag har varit hos min syster måndag till tisdag, skönt med lite miljöombyte.
Igår när jag kom hem lagade jag lite mat som jag hittade på själv, jättegott blev det.

Jag stekte räkor, champinjoner och rivna morötter. Hällde på lite grädde, mjölk, hummerfond och kryddor. La i nästan färdigkokta nudlar och lät koka ihop.


Enkelt, det gillar vi!!

Ikväll åt jag kött som blev över från grillningen igår och sallad, gott! Sen var jag såå sugen på den där chokladmoussen som jag nämnt tidigare, så enkel och så god, det jag gillar jag. Jag ska leta upp fler goda och enkla recept som jag ska tipsa om.



Chokladmuffins med nutella

Nu har jag bakat klart!
Egentligen var mitt recept på blåbärsmuffins, som förövrigt är supergott, men jag bytte ut blåbären mot kakao eftersom jag skulle göra chokladmuffins med nutella på.
Jag har inte smakat dom än men enligt pappa som var dom jättegoda så det får vi väll tro på då.

Recept på ca. 15 muffins:
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao

Sätt på ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölkblandningen och sist mjölet blandat med bakpulver och kakao. Ställ ut formar på en plåt eller använd plåtform med fördjupningar så håller dom formen bättre. Fördela smeten i formarna och sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Låt dom svalna och bred på nutella, använd din fantasi för att sedan dekorera.


Grillat

Idag har det varit en bra dag på jobbet, mycket att göra men ändå roligt!
Ikväll ska vi äta grillat och sen ska jag baka som jag ska ha med mig till jobbet imorgon. Det ska bli chokladmuffins med nutella på som jag ska göra fina, bilder på det kommer senare.


Potatis, palsternacka, morötter och broccolli.


Jag plockat fram allt till bakningen sen!


Smoothie

Jag var inte alls sugen på att äta någon frukost idag, men man måste ju få i sig något så jag gjorde en smoothie på det som fanns hemma.

Vaniljyoghurt
Hallon
Blåbär
Äpplejuice
Vatten
Lite florsocker

MUMS!


Underbart väder!

Det har inte blivit så mycket matlagning och bakning i ett par dagar nu. Ibland kommer det andra saker emellan.

I onsdags var jag på ergonomiutbildning hela dagen, på lunchen passade vi på att sätta oss vid sjön i det fina vädret. Idag har det varit lika fint, underbart!

Imorgon jobbar jag, men hinner kanske tillaga något gott som jag ska dela med mig av, men vi får se!




Cupcakes

Idag har jag och min vän Ida tillbringat ett par timmar i köket för att göra cupcakes. Vi testa helt nya recept. Nutellacupcakes var inte alls svårt att göra medan den andra var en aning svårare, som hette chokladcupcakes med jordnötter.

Nutellacupcakes: (i receptet stod det att det blir 12 st men för oss blev det fler än så, så räkna med det)

 3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1 burk nutella (vi använde knappt hälva burken, det är efter smak)
Strössel till garnering

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 min. Låt svalna helt. Bred på nutella och strö över strössel.



Chokladcupcakes med jordnötter:

150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk bakpulver
3/4 dl salta jordnötter
3 msk vatten
3/4 vispgrädde
25 g osaltat smör
100 g mörk choklad
1 msk ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt med 12 fördjupningar. Mät upp smör, 1 3/4 dl av sockret, ägg, mjöl, kakao och bakpulver i en skål och vispa med elvisp till en slät smet. Fördela smeten i fomarna. Grädda i 20 min. Lägg dom på galler för att svalna.
Finhacka jordnötterna. Lägg resten av sockret i en kastrull, tillsätt vattnet och sjud tills sockret smält. Låt koka upp och koka hastigt i 4-5 min till gyllengul sirap. Sätt kastrullen kvickt i kallt vatten för att snabbt stoppa fortsatt kokning (det var här vi misslyckades men rättade till det igen, det började stelna och blev en klump men vi värmde på igen och det var gott men det blev inte riktigt som det skulle ändå). Tillsätt ½ dl av grädden och det osaltade smöret i sirapen och rör till en mjuk och knäckig smet. Rör ner de hackade nötterna och låt svalna, men inte stelna. Skeda knäcksmeten över bakverken.
Smält chokladen med resten av grädden i en liten gryta över svag värme. Skeda chokladen över kakorna och låt stelna.




Det blev ganska många tillslut, och goda var dom!

Köttfärsrullar

Till lunch gjorde jag köttfärsrullar! Det heter nog inte så egentligen, men så kallar jag dom.

Jag stekte köttfärs och svamp. Hällde på 1 burk creme fraiche och hällde på lite olika kryddor som jag gillar. La dom på mjuka tacoröd och rullade till rullar. La på lite ost och så in i ugnen tills dom fått en aning färg, klart!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se