NEW YORK

 
Igår kom vi hem från en händelserik vecka i New York. Man kan knappt förstå att man har varit där. Vi har upplevt massor varje dag. Det är lätt att man glömmer allt man har upplevt och sett så därför har jag skrivit resedagbok varje dag. Jag tänkte berätta kortfattat och lite i taget ur min dagbok tillsammans med lite bilder. 
 
Fredag: Denna dag bestod mest till att resa. Först bil till Arlanda, flyg till New York och bilresa från flygplatsen till lägenhetshotellet i  New Jersey där vi bodde.
 
 
Lördag: Båt över till Manhattan. Minnesplatsen från 9/11 World Trade Center, Broadway, Frihetsgudinnan, glass, fruktsallad och kl 21.10 låg alla i sängen.
 
Frihetsgudinnan.
 
 
 
 

Muffins

 
Det är verkligen underbart att ha semester! Jag har aldrig varit ledig i tre veckor i rad sen jag tog studenten  för två år sen.
Har precis bakat mumsiga blåbärsmuffins som blev jättegoda!
 
 
Blåbärsmuffins:
50 g smör
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
blåbär
 
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölkblandningen i äggsmeten och sedan mjölet blandat med bakpulver. Klicka ut i former. Lägg på blåbären och sätt in i ugnen ca 10 min.
 
 
 

Tårta

 
 
Här är en bild på jordgubbstårtan från min kusins student!
 
 
 

Student

 
Min yngsta kusin har tagit studenten idag. Tyvärr var vädret inte det bästa, det regnade i princip hela tiden men alla vara lika glada för det. Det var god mat, trevligt sällskap och en väldigt god tårta. Ska visa hur tårtan såg ut en annan dag.
 
Det bjöds på pastasallad, potatissallad, melon, ananas, jordgubbar, kött, paj och andra godsaker. Den bästa maten är när man själv kan välja och plocka ut det som man tycker är godast. Då brukar alla bli nöjda.
 
 
 
 
 
 
 

Fullt upp

 
Jag har haft all tid i världen att blogga, men det finns inte så mycket intressant att skriva om när man har spenderat helgen och idag i soffan med dunderförkylning och feber. Tur att febern försvunnit idag, tack och lov!
 
Medan andra har fullt upp med att skaffa sig en skön bränna och tända grillen så har jag fullt upp med att snyta mig, smörja näsan (väldigt nödvändigt då man blir väldigt torr av att snyta sig lite hela tiden) och tjata på mig själv att "jag måste dricka"!!
 
 
 

Förkylning

 
 
Idag skulle jag jobbat men så blev det inte. Sitter istället hemma och kollar på nyhetsmorgon i soffan. Jag har inte sovit en minut inatt. Jag hade ont i halsen igår och inatt bröt förkylningen ut. Det har värkt i bihålorna samtidigt som näsan kändes lika stor som en tomat och var lika varm som eld. Vid tre tillfällen var jag uppe och letade efter näs-spray, men jag hittade dom aldrig. Alvedonen hjälpte inte ett smack så vid kl. 6 ringde jag jobbet och sa att jag stannar hemma.
Tur jag har en mamma och syster som kommer med lite bra-att-ha-saker när man är förkyld.
 
 
 
 

Sommardag

 
 
Vilken underbar sommardag! Jag har varit ute hela dagen. Det är härligt när man kan cykla i bara klänning med en tunn kofta vid åtta på kvällen, då är det sommar på riktigt!
 
 

Öland

Helgen har gått alldeles för fort. I lördags firade jag mina kusiner och efter det åkte vi till Öland.
 
 
Idag hade jag bestämt mig för att cykla en tur för att ta fina bilder. Vädret var dock inte det bästa, men det regnade inte så jag och min syster bestämde oss för att cykla lite mer söder ut. Vi stannade på ett ställe och tog några bilder och sen cyklade vi vidare. Jag vet inte hur långt vi cyklade men väldigt långt!
 
 
 
 
 
 

En bra start på dagen

Vissa dagar när jag vaknar är jag jättehungrig men ändå inte sugen på frukost, låter konstigt och det är konstigt. Idag var det en sådan dag och då är det lättast att äta yoghurt, smoothie eller liknande. Idag blev det blåbärs-smoothie. Man blir mätt, mår bra av det och samtidigt får man i sig massor med blåbär som är nyttigt.
 
 
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se