Sunes jul

Dagen började hos optikern, sen vidare till Coop för att hämta ut badskor som jag beställt sen hem och tvätta, laga mat, ta fram adventsljusstaken och packa. Var rätt trött efter detta så bestämde mig för att tända lite ljus och sätta mig i soffan för att kolla på Sunes jul... men då ville inte min dvd-spelare fungera. Så pappa och jag har varit iväg och köpt en ny! Rätt behövligt. Så nu äntligen sitter jag i soffan och kollar på Sunes jul med tända ljus och saffransskorpor. Det är fint de!!
 
 
 
 
 

Skorpor

Det börjar närma sig. Inte ens en vecka kvar tills Julia och jag flyger iväg till värmen. Vi längtar så vi spricker.
 
Ikväll har jag gjort saffranskorpor för första gången. Gott med saffran!! Här kommer receptet.
 
100 g smör
0,5 g saffran
50 g grovhackad mandel
1,5 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl hackade russin
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Rör i saffran och de grovhackade mandlarna, låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smörblandningen försiktigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och russin och blanda i smeten lite i taget, Arbeta ihop till en deg. Rulla degen till tre längder. Lägg på bakplåtspapper. Grädda i 20 min. Skär genast längderna i smala sneda bitar. Rosta med snitytan uppåt i 175 grader i 10 min, men vänd och rosta andra snittytan efter halva tiden. Stäng av ugnen och öppna den men låt rosta yttligare i några minuter. Låt svalna.
 
 

Soppa

Idag har jag varit på kalas. Visste ju att jag skulle äta god fika så kände att jag ville äta något som inte är så tungt eller hur man ska säga. Valde att göra en broccolisoppa som jag läste om på en annan blogg. Nyttigt och enkelt.
Egentligen ska man ha en bukett färsk broccoli men jag hade bara fryst och det var gott det med. Tinade dom någon timme innan bara.
 
Koka upp broccolin i vatten med en grönsaksbuljong-tärning. Koka så broccolin blir mjuk i några minuter. Häll av nästan allt vatten i en annan skål. Mixa broccolin. Häll på lite av buljongvattnet och grädde (ca 2 dl) Koka ihop. Om soppan blir för rinnig, gör en redning med mjöl och vatten så den blir lagom. Smaka av för att se om salt behövs. Jag valde att koka några små bitar med broccoli för att blanda i soppan för att få något att bita i. Hon som jag tog receptet ifrån rekommenderade att ha knaperstekta baconbitar till soppan så det ska jag testa nästa gång.  
 

Stegräknare

I två dagar har jag haft på mig en stegräknare för att se hur mycket man egentligen går om dagarna på jobbet. Det har inte varit så mycket spring som det kan vara men ändå har jag gått lite över 11 000 steg och det är ju som sagt bara på jobbet. Inte konstigt att man är trött i fötterna när man kommer hem.
 
Ikväll har jag ätit varma mackor med svampstuvning. Det var längesen. Jättegott! Men dom blev inte bra på bild så dom får inte vara med här. Jag hade ingen efterrätt men löste det ändå. Tog soygurt vanilj, hallon och kokos. Mums!
 
 

Runt sjön

Igår gick jag runt sjön med kusin Sandra. Tog denna bilden då. Grått och kallt var det. Cyklade och handlade direkt efter det och senare gick jag runt sjön med Ida med. Så gick 1 mil igår. Jag gillar verkligen promenader. Köpte min första julklapp när jag handlade.Tiden går fort så bäst att börja.
 

Hicka

Igår på jobbet fick jag hicka som inte ville sluta och som jag inte kunde dölja. Då fick jag tipset av en kollega att äta socker. Så jag tog en matsked strösocker och inte en gång efter det hickade jag. Inte bra för tänderna men jag slapp hicka sen borstade jag tänderna extra noga på kvällen.
 
Tog en lång sovmorgon idag så har precis ätit frukost. Idag blev det smoothie.
 
3 dl mjölk, 2 dl turkisk yoghurt, ca 2 tsk honung, 3,5 dl hallon, 1 banan.
 
 

Redo för helgjobb

Känner mig som en rund bulle som sitter i soffan efter god mat och idag blev det även efterrätt. Gjorde kycklinggryta med pasta och grönsaker. Till efterrätt blev det "nyttig" chokladmousse med hallon till (receptet finns på kategorin April 2012).
 
Idag på min lediga dag har jag bara gjort sånt som jag haft lust med. Tagit det lugnt, gjort havrefrallor, lagat mat och gått en promenad. Skönt. Jag är redo för helgjobb!!
 
 
Igår var Julia och jag runt i olika affärer, vi var bla på JYSK där jag hittade ett par jättemysiga tofflor eller vad man ska kalla dom. Jättesköna, varma och kostade bara 50 kr.
 

Soygurt

Idag när jag var och handlade testade jag att köpa Soygurt. En yoghurt som är mjölk och laktosfri. Jag har testat den med blåbärssmak tidigare men fick tipset att den med vaniljsmak är väldigt god så testade den idag. Jag åt den med päronbitar och hallon, jättegott! Den smakar verkligen mycket vanilj, mums!
 
 

Spenatpannkakor

Idag gjorde jag spenatpannkakor till lunch. Ett recept som jag tog från Julias blogg. Det var jättegott! Godare än vad jag trodde.
 
3 ägg
6 dl mjölk
3 dl dinkelmjöl
2 msk vetekli
200 g fryst, hackad spenat
lite salt
 
Tina spenaten. Blanda samman allla ingredienser, gärna med stavmixer. Stek dom sedan. Servera med lingonsylt.
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se