Äntligen

 
Vill börja med att säga att nu har jag ÄNTLIGEN SEMESTER!!! Det kommer bli tre härliga veckor som jag verkligen ska ta vara på.
 
Ikväll har jag mumsat på goda körsbär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egengjord pesto

 
Igår kväll kollade jag på ett matlagningsprogram på youtube där Pernilla Wahlgren lagade mat. Hon gjorde bland annat kyckling med egengjord pesto som såg supersmarrigt ut, så det har jag lagat ikväll. Hon serverade med pasta till men jag gjorde så kallad zucchini-pasta. Det blev en mycket nyttig och god måltid som var superenkel att göra.
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingen på hälften så den blir tunnare och dom blir därmed fortare klar i ugnen.
Lägg sedan kycklingen i en ugnsform.
 
Pesto:
Mixa färsk basilika, olja, pinjenötter, vitlök, parmesanost, salt och peppar. Mängd efter smak.
 
Lägg peston på kycklingen. Sätt in i ugnen. Tid beror på kycklingens storlek. Hade mina i ugnen ca 25 min (jag brukar ha dom inne för länge).
 
Zucchini-pasta:
Skala zucchinin för att få bort själva skalen. Använd sedan skalaren för att få fina strimlor. Lägg i kokande vatten ca 1 min, klart!
 
 

Sirapskakan...

 
..är en favorit! Smidig på alla vis. Enkel och ej tidskrävande att göra, går bra att frysa och självklart är den supersmarrig. 
Vill man göra den ännu godare, för det går faktiskt, då kan man hacka ner Daim också.
 
 
Sirapskaka:
100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2 3/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
 
Ugn 175 grader. Blanda samman allt eller kör i en matberedare. Dela till tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 15 min. Dela direkt.
 

Strålande väder

 
Det börjar närma sig semester nu. 8 jobbpass kvar, längtar!
 
Kom hem från stugan igår kväll efter två dagar med strålande väder på ön. Mamma och jag har solat, cyklat på upptäcksfärd och bara haft det kanonskönt.
 
 

Mias chokladkaka

 
I veckan fyllde mamma år. Hon fick välja precis vad hon ville till efterrätt och så skulle jag baka det.
Hon valde en kaka som vi kallar Mias chokladkaka.
Det är ungefär som en lyxigare kladdkaksvariant.
Denna kakan brukar bli en aning högre än på bilden. Tror det kan bero på att det stod fel i receptet tidigare men nedan finns det korrekta.
 
 
 
Mias chokladkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna av. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. tillsätt smöret. Häll i smord och bröad runt form med löstagbar kant. Grädda i 20-25 min. Låt kaka kallna så stelnar den.
 
Kräm:
2 dl vispgrädde
200 g choklad
1 tsk vaniljsocker
 
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Tag den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och sedan vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält. Låt krämen svalna och häll den i en skål, sätt in i kylen, rör om då och då. När denna har tjocknat (tar ca 1 h) häll på kakan. Ställ in i kylen, helst över natten.
 
 
 
 

Tonfisksmörgås

 
I förrgår gjorde jag tonfisksmörgås. Enkelt att slänga ihop. Tips är att göra smörgåsarna dagen innan då dom blir mycket saftigare, precis som med vanliga tårtor.
 
Man blandar efter smak såklart. Röran innehåller tonfisk från konservburk, creme fraiche, riven rödlök, dill, salt och peppar. Jag hade ägg och räkor till min men man kan äta smörgåsen som den är utan extra tillbehör.
 Jag brukar använda mig av polarbröd eller Hönö kaka.
 
 
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se