Dagen före 21

Imorgon är det första gången jag vaknar upp på min födelsedag utan sång och paket på sängen. Har aldrig bott själv när jag fyllt år tidigare. Har trivts så bra med att vara 20 så det känns hårt att blir 21. Har haft lite födelsedagsfirande i eftermiddag med två fina vänner. Imorgon kommer mamma och syster på födelsedagsbrunch och sen ska jag jobba hela långa helgen.
 
Firades i helgen av släkten, fick bla dessa fina rosorna.
 

Vit kladdkaka

Idag fick jag vara hemma från jobbet. Fick sån fruktansvärd hosta i veckan som inte ville ge sig, så fick bege mig till vårdcentralen för att få lite hostmedicin. Hostan, hesheten och förkylningen har blivit bättre nu, så imorgon kväll blir det jobb igen.
 
Gjorde för första gången en vit kladdkaka idag. Hade vaniljglass till som jag tyckte var gott. När man är förkyld är nog inget supergott men den var helt klart godkänd.
 
 
 
Recept på vit kladdkaka:
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
100 g vit choklad
2,25 dl mjöl
 
Smält smöret, ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen så den smälter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner smörbladningen. Rör ner mjölet. Smöra en form med löstagbar kant. Grädda i ca 15 min, 200 grader. Låt svalna och strö på florsocker. Servera!
 
 
 
 
 
 
 

Maräng- och hallontårta

Vill tipsa om en väldigt enkel och god efterrätt som jag bjöd min familj på ikväll. Köpte klar marängbotten för att göra det enkelt, gjorde sedan en vaniljkräm (recpet nedan) och på toppen la jag vispad grädde blandat med mossade hallon och sedan hallon och kiwi på det.
 
 
Vaniljkräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
 
Blanda samman alla ingredienser förutom smöret i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop tills den tjocknar till. Ta  kastrullen från plattan och häll i smöret, rör runt tills smöret smält. Låt svalna.
Bred på krämen på den ena marängdelen och lägg sedan på den andra delen. Vispa grädde. Mixa hallon och blanda samman. Bred på. Lägg sedan på hallon och kiwi. Förvara i kylskåpet.
 
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se