Müsli

 
Ännu en ledig dag. Har varit hemma hos mamma och pappa på förmiddagen där jag sorterade lite papper. Det är så roligt när man hittar gamla teckningar och hjärtan bredvid killar man tyckte om som liten på telefonlistan.
 
Passade på att göra ännu en omgång med hemmagjord müsli idag. Nyttigt, mättande och superenkelt att göra. Receptet ser ni nedan. Har man inte allt hemma, blanda i det du har och som faller dig i smaken.
När ändå ugnen var varm så gjorde jag kladdkaks-muffins. Toppade med lite turkisk yoghurt blandat med florsocker och vaniljsocker och hallon.
 
 
 
Hemmagjord müsli:
2 dl havregryn
4 dl fiberhavre
0,75 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl torkade tranbär
0,5 dl kokos
 
Sås:
1,5 dl vatten
3 msk honung
1 msk rapsolja
1 msk kanel
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman de torra ingredienserna. Blanda ihop såsen och häll ned i müsliblandningen. Häll på plåt med bakplåtspapper. Nyp ihop blandningen med fingertopparna. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Rör om var 5:e minut. Låt svalna.
 
 
 
 
 
 

Hallonsmoothies

 
Det var längesen jag gjorde smoothies så ikväll blev det hallonsmoothies. Denna gången hade jag turkisk yoghurt, mjölk, hallon och lite vaniljyoghurt i.
 
 

Vegetarisk burgare

 
I torsdags kväll när vi var på Öland åt vi supergoda vegetariska hamburgare. Jag tog lite potatissallad i min istället för dressing eller ketchup som var jättegott!
 
 
 
 

Sommarfavorit

 
 
Igår åt jag en riktig sommarfavorit. Jordgubbar och hallon med Kesella vanilj.
Kan nog vara det godaste som finns.
 
 

En dag på landet

 
 
Idag är det min enda lediga dag denna veckan så passade på att åka till mormor och morfar. Vi har varit ute i det fina vädret hela dagen.
 
 
 
 
 
Chokladpudding till efterrätt, gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baconinlindad kyckling

 
 
Idag efter jobbet kom min syster hit. Ikväll har vi ätit god mat så vi är alldeles proppmätta.
Till huvudrätt gjorde vi baconinlindad kyckling med sås i ugnen. Till det hade vi dinkelpasta och sallad. Jättegott!
Till efterrätt gjorde vi en lite hopblandning som vi kom på själva, den innehöll kvarg, florsocker och vaniljstång. Till det hade vi jordgubbar.
 
 
 
Efter maten smaskade vi på pistage-nötter.
 
 
 

Stuvning

 
 
Idag blev det en väldigt enkel lunch. Gjorde broccoli- och blomkålsstuvning. Till det värmde jag bara kött från helgen som vi hade grillat.
 
 
 
 
 
 
 

Jordgubbar

 
 
Då har jag äntligen tagit tag i saken och köpt mig en egen systemkamera!
Har tidigare lånat min systers kamera och märkt att jag använder kameran nästan dagligen och tycker det är jättekul. Så på mina lediga dagar ska jag försöka åka iväg och ta kort på små smultronställen.
 
Yoghurt och jordgubbar till frukost.
 
 
 
 

Grönt är skönt

 
 
I måndags var det min första jobbdag efter semestern. Mycket att göra men kul att vara tillbaka.
 
I helgen vilade jag upp mig på Öland i stugan. Solade. promenerade och åt var det jag gjorde i princip. Jätteskönt att ta dagen som den kommer och inte ha något att stressa över.
Jag har bestämt mig för att varje gång jag är på Öland och ska gå en promenad så ska jag ta nya vägar. Det är såå mycket roligare att ut och gå då. Så i helgen gick vi på vägar vi knappt visste fanns. Eftersom jag hade med mig kameran i lördags så gick det inte så fort hela tiden men jag kunde inte låta bli när det var så fin natur.
 
 
 
 
 
 

Blåbärsgröt

 
Idag blev det gröt till frukost.
Det är roligt att testa lite nytt så jag hällde blåbär i gröten och la även några frysta på som då tinade direkt. Väldigt gott och väldigt nyttigt.
 
 

Öland

 
Idag blev det en dag på Öland i sommarstugan för att fira mamma som fyllde år igår.
Till fika blev det farmors goda kaka med grädde och jordgubbar och vips så blev det som en tårta. Mums!
 
 
 
 

NEW YORK del 3

 
Tisdag: Idag började vi dagen att åka taxi till "Top of the rock". 69 våningar och vi fick se en fantastisk utsikt över staden. Sedan gick vi till Central Park där vi vilade i skuggan. Sedan blev det shopping på Time Square igen. På kvällen åt vi tacos på en restaurang och sedan kollade vi på Allsång på Skansen på datorn.
 
 
 
Onsdag: Denna dagen började med en båttur för att komma till Brooklyn bridge som vi var uppe och gick på. Sen blev det fika på Starbucks och efter det dags för lite shopping igen. Vi gick på världens största köpcenter, Macys.
 
 
 
 
 
 
 

New York del 2

 
Då fortsätter vi med lite New York bilder.
 
Söndag: Vi tog oss till Red Rooster i Harlem där vi mötte upp några svenska vänner. Vi åt brunch och kollade på gospel. Sedan tog vi oss till Time Square där det var dags för shopping! Forever 21, Viktoria Secret. Kvällsmat nere vid havet i New Jersey.
 
 
Måndag: High Line (gammalt järnvägsspår), Mognolia Bakery, Vänner-huset, Washington Square Park, Broadway.
 
 
 
 
 
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se