Milkshake

Här kommer receptet på lchf-chokladbollarna. Jag tyckte dom var rätt goda, men de smakar inte alls som vanliga chokladbollar gör. Men det var roligt att testa och kan värt att göra om man följer lchf-dieten.
 
100 g smör
150 g hasselnötter, grovt malda (jag tog olika nötter då jag inte hade några hasselnötter hemma)
150 g kokos (+ 50 g till garnering)
½ tsk vaniljpulver
50 g mörk choklad, 70%
2 msk vispgrädde
1.5 msk kallt starkt kaffe
 
Blanda smör, nötter, kokos och vaniljpulver. Smält chokladen. Blanda den med vispgrädde och kaffe till en jämn smet. Blanda samman allt. Rulla till bollar och doppa i kokos. Förvara i kylskåpet.
 
Ikväll gjorde jag en god hallon-milkshake, namnam!
 
 
 
Glass, mjölk och hallon

En toppenhelg!

 I fredags var det examensfirande av min syster och som nu är färdig lärare. Det var många fina tal, god mat, trevligt sällskap och god efterrätt. Jag tog på mig uppdraget att göra kladdkaka med en chokladkräm på till alla, mums!
När jag kom hem i lördags blev det hårdträning med Julia. Mina ben skakade av trötthet, så jaa det var tufft men hur skönt som helst efterråt. Idag har jag träningsvärk som bara den.
 
 
Jag gillar att hitta alternativ på efterrätter som är lite nyttigare. Sökte förslag på google där jag fick väldigt många tips. Hittade ett LCHF recept på chokladbollar. Har inte hunnit smaka dom än men när jag gjort det så kommer receptet, om dom nu inte smakar illa.
 
 
 
 
 
 

Måndag

Kollar på ett favoritprogram, 112 på liv och död! Förstår att dom gillar sitt arbete så mycket som dom gör. Man får så otroligt mycket uppskattning, varje dag!
 
Något som är väldigt smarrigt och som jag äter rätt ofta är apelsin tillsammans med keso och olika nötter/frön!! Nyttigt och mättande.
 
 
 

Tillbaka

Har tagit några dagar ledigt från bloggen då jag varit sjuk med feber, halsont och förkylning. Men nu mår jag mycket bättre. Känner mig lite klen när jag är helt slut efter en lugn promenad på max 5-6 min. Men skönt med frisk luft. Vill tipsa om något som både är nyttigt, mättande och går bra att äta fast att man har ont i halsen, nämligen äggröra. Tar bara ett par minuter att göra.
Har inte tagit några kort på det jag ätit men har en bild på yoghurt, hallon och kokos som jag åt i helgen, mums!
 
 
 

Kolakakor med mandel

Igår kväll fick jag för mig att göra kakor. Var sugen på daimkakor men hade ingen daim hemma. Valde istället att ta hackad sötmandel.
 
 
Kolakakor med mandel:
100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2 3/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Ca 1 dl hackad mandel
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver. Hacka mandel och blanda i ca hälften av den i degen. Rulla degen till små bollar, platta till lite och doppa i mandel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i 10-15 min. Låt svalna så stelnar dom. Går bra att frysa.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se