Längtan

Nu längtar jag mer än någonsin tills vi åker till Egypten. Det är som om det inte riktigt fungerar där uppe ibland, alltså i mitt huvud.
När jag vaccinerade mig frågade sköterskan om jag hade några allergier och jag svarade snabbt och bestämt "nej, jag har inga allergier". Men hallå!? JO det har jag, visserligen inte ägg och kyckling som kan göra att man reagerar på sprutan, men ändå! Sist jag bakade glömde jag slicka smeten, vad är detta? Och spiller gör jag hela tiden. Inte ens en gurkbit kan jag få in utan att jag ska tappa den, plus att min tvättkorg är fylld eftersom jag får fläckar på kläderna hela tiden. Jag får nog stå ut och göra mitt bästa tills dagen då vi åker kommer!
 

Vita blommor

Igårkväll gjorde jag kladdmuffins (igen) med glasyr på, samma som för gången. Kakaon tog slut så det fick  bli vita blommor med lite annan form dessutom.
 
Kladdmuffins:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
1 krm salt
 
Ugn 175 grader. Smält smöret. Rör samman ägg och socker. Tillsätt resten av ingredienserna. Sätt in i ugnen ca 10 min.
 
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
(ev kakao)
 
Rör samman och smaka efter hand. Spritsa ut på kakorna när dom har svalnat.
 
 
 
 

Vaccination

Min lediga dag började med att jag var på vårdcentralen och tog första vaccinations-sprutan till Egypten-resan. Jag kände knappt när jag fick den, kändes skönt, så slipper jag vara nervös nästa gång jag går dit. Efter det gick jag på stan en runda. Köpte en film, Sunes sommar, en klassiker. Blev även två muggar från Åhléns som jag tyckte om. När jag dricker te brukar jag inte ta så mycket så tyckte dessa muggarna hade en bra storlek.
 

Korvgryta med rotfrukter

Efter jobbet for jag och min handla-mat-kompis Julia till Willys för att köpa mat (såklart). Lagade sen till en korvgryta med rotfrukter i ugnen till. Jag har inget recept på korvgrytan men ingredienserna kan ändå ge lite tips och ideér.
 
Korvgryta:
Falukorv
Creme fraiche
Mjölk
Spenat (hackad & frusen)
Spiskummin
Grönsaksbuljong
Salt
 
Tillbehör: Potatis, morötter, palsternacka (i ugn, 200 grader, 50 min, med olja och salt) och gärna någon sallad eller varma grönsaker till.
 
 
 
 

Pannkakor & smoothie

Efter en promenad i höstvädret somnade jag och Julia på min soffa... Vaknade till en gång av att jag hörde mig själv snarka men somnade om snabbt igen.  Blev lite piggare efter det så gjorde pannkakor med smoothie till.
Jag tror inte det blir några problem att gå och lägga sig snart ändå, ögonlocken börjar bli tunga igen.
 
 
Pannkakor:
3 ägg
3 dl mjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
(ev socker)
 
Vispa samman ingredienserna och stek sedan.
 
 
 
 

Yonanas

Igår när jag var på Experts utförsäljning köpte jag en så kallad Yonanas. Det är en slags maskin som man häller frysta fruktbitar och bär i och vips så har man glass/sorbe. Nyttigt och gott. Testade för en stund att göra med banan, hallon och blåbär, tog nog för lite bär men det var väldigt gott ändå.
 
 
 

Kycklingrullar

Ikväll har jag gjort jättegoda kycklingrullar. Det var längesen jag lagade riktig mat. Har bara gjort kräm och ätit lite lätt. Om jag inte hade blivit så mätt hade jag ätit upp alla rullarna men det gick ju tyvärr inte.
 
2 Kycklingfileér
2 dl creme fraiche
½ tsk salt
2 krm spiskummin
1 röd chili
Mjuka tacosbröd
ost (till garnering)
 
Skär kycklingen i små bitar och stek dem sedan. Dela chilin i små bitar och häll på dom på kycklingen. Krydda. Häll på creme fraichen och låt koka upp. Lägg röran på tacobröd och rulla ihop. Garnera med lite ost (jag hade inte så mycket ost, man får välja mängd efter smak). Sätt in i ugnen, 200 grader, ca 10-15 min.
 
 
 

Basilika

Då var det dags för lite fredagsmys!
Hade tänkt ta det lugnt och äta glass framför tvn innan men jag frös så jag hade gåshus över hela mig. Men jag löste det med lite dammsugning, Så nuu ska jag äta min glass, äntligen! Om jag börjar frysa igen så är lite te mitt nästa steg till att bli varm igen.
 
För ett tag sen fick jag min inflyttningspresent av Julia. Fick två slags burkar med frön i med olika kryddor. Den ena växer på så bra. Basilikan, ska bli kul att följa den. Tittar till den varje dag så den utvecklas, som ett skötebarn.
 
 
 

Blommor

Idag har jag jobbat kväll men gick ändå upp rätt tidigt. Körde hem mina föräldras bil och cyklade sedan tillbaka, och vips så var man pigg! Har plockat, rensat skafferiet, renstat tvätt, bokat tvättid, vattnat blommor och bakat. Jag testade lite nytt idag.
Jag brukar göra kladdmuffins, precis som jag gjorde idag med, men idag gjorde jag även en glasyr på som var jättegod!
När jag var i Ullared köpte jag en spritspåse med dekorationshylsor till som det så fint heter. Testade lite idag och valde att göra en blomma.
Jag följde inte receptet riktigt (precis som vanligt), jag smakade efter hand. Istället för karamellfärg tog jag kakao och tog dessutom inte lika mycket florsocker. Blanda/vispa med stavmixer och spritsa sedan ut.  
 
Grundrecept på glasyr:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
(karamellfärg)
 
 
 
 

Köttfärspaj

Ikväll har jag gjort mini-pajer. Jag gjorde samma recept som förra gången, men jag bytte ut skinkan mot taco-köttfärs och 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl istället. Sen använde jag mig av en plåt med nedgjutna formar som jag brukar ha till muffins.
 

Lättlunch

Idag blev det en väldigt lätt lunch, tänkte laga till något ikväll istället.
Blev tipsad av en på jobbet att det är gott att blanda nektarin med keso, jag tog lite valnötter till också, gottgott!
Ibland har man olika perioder med sånt som man tycker är gott och man äter/dricker det nästan hela tiden, just nu är te en sån sak. Gott med varmt nu när det blivit kallare ute.
 
 
 
 
 
 

Mallorca

Nu är jag inne på min tredje lediga dag, skönt!
När jag var hemma hos mamma och pappa i lördags kollade jag igenom lite gamla bilder på min förra dator. Jag och Julia ska förhoppningsvis åka iväg till ett varmare land om några veckor, blev ännu mer sugen när jag såg gamla utomlandsbilder.
Här sitter jag och plockar snäckor på Mallorca för sådär 10-15 år sen.
 

Fiskgryta

Ikväll blev det fiskgryta med grönsaker och ris. Äter nästan aldrig fisk men idag blev det sej. Använde mig av sejfile, kokosmjölk, wookgrönsaker, salt, spiskummin, sambal oelek, räkor och grönsaksbuljong.
 

Frukost

Fil, valnötter, solrosfrön och blåbär.

Crepes

Äntligen ledig! Jag gillar mitt jobb men en vecka som denna så är det skönt att få vara ledig fast att det bara är en dag.
 Ikväll kom pappa och åt här. Vi åt crepes (pannkaksrullar med köttfärs i) med en god sallad till. Hade även gjort cornflakeskakor till efterrätt, mums!
Dessa två muggarna fick Julia som en försenad 20-årspresent häromdagen.
 
 

Kantarelljakt

I eftermiddag har Julia och jag varit ute i skogen på kantarelljakt! Vi letade och letade och tillslut hittade vi några.  Det blev iaf till varsin kantarellsmörgås och det räckte för att göra oss glada. Sen satte vi oss mitt i skogen på en sten och smaskade på mina blåbärsmuffins! Plockade lite blommor på vägen hem och sen gled vi vidare på våra cyklar.
 

Blåbärsmuffins

Imorgon ska Julia och jag ut i skogen, så idag har jag bakat blåbärsmuffins som vi ska smaska på.
 
Blåbärsmuffins:
 
50 g smör
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Blåbär
 
Sätt på ugnen, 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Häll mjölken och smöret i ägg-och sockersmeten. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll i. Rör samman och klicka sedan ut i formar. Lägg på blåbär efter smak, sätt in i ugnen.
 

Nudlar med räkor

Skööönt att vara ledig imorgon. Skulle handlat innan idag men jag orkade helt enkelt inte. Jag valde istället att gå en runda och möta mamma och pappa för att ge dom sylten jag gjort, en burk till min syster och en till dom. Sen blev det en sen middag som bestod av nudlar, räkor, kokosmjölk, riven zucchini, rivna morötter, salt och spiskummin.
 

Drottningsylt

Sen jag vaknade har jag stått i köket och donat. Började med att göra drottningsylt (hallon & blåbär), sen gjorde jag matlådor med råraka (riven potatis och morötter som man steker) med stekt kyckling och efter det kladdmuffins.
 

Melon, blåbär och valnötter!

Jag har tvättat hela eftermiddagen, men nu jag är äntligen klar! Känns skönt med en tomm tvättkorg och en nybäddad säng.
 
Ikväll har jag ätit något väldigt gott som jag inte trodde skulle vara så värst gott, Melon, valnötter och blåbär. Det gifte sig i munnen! 
 
 
 
 
 

Ost- och skinkpaj

Igår gjorde jag en väldigt god ost- och skinkpaj som var enkel att göra.
 
Pajbotten:
50 g smör
4 dl mjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bapulver
 
Rör ihop till en deg, platta ut i en smord pajform. (Behöver EJ förgräddas)
 
Fyllning:
100 g skinka
100 g ost
3 ägg
3 dl mjölk-grädde
salt, peppar
 
Riv osten. Dela skinkan till små bitar. Rör samman allt och häll i formen. Sätt in i ugnen 20-30 min i 200 grader.
 

Växter och djur

Idag blev det en dag hos mormor och morfar på landet. Först åt vi smörgåstårta och till fika åt vi en jättegod tårta, mums! När vi smälte maten var vi ute i trädgården och kollade runt. Mamma skulle leta växter och djur till en kurs så jag passade också på att ta kort på djur och blommor,
 
 
 
När vi var på deras övervåning och kollade runt hittade jag en lite rolig skylt.

Inflyttningspresent

Igår kom min syster hit och hon hade med sig en inflyttningspresent, det är rätt roligt att få paket ändå.  Jag fick ett fat från IKEA som jag velat ha utan att hon visste det. Så nu pryder det mitt soffbord så fint.
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se