Korvgryta

 
 Det är inte ofta jag äter falukorv men blev så sugen på det när jag var och handlade.
Gjorde en falukorvsgryta med morötter och ärtor. Till det hade jag färsk basilikapasta och sallad.
 
 
 

Pannacotta

 
I helgen gjorde jag en väldigt enkel efterrätt, nämligen pannacotta med vit choklad.
Det var väldigt enkelt att göra. Det är gott med något syrligt tillbehör så därför valde jag hallon som jag bara tinade och sen mosade och la på.
 
 
 
Pannacotta med vit choklad (4 port.)
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 d vispgrädde
2 msk mjölk
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången. Tag kastrullen från plattan. Lägg sedan i gelatinbladet och chokladen så de smälter. Häll i glas/dessertskålar och ställ in i kylen minst 4 h.
 
 
 
 
 
 

Spätta

 
Imorgon börjar jag jobba igen så idag har jag försökt göra lite nytta här hemma. Har bland annat rensat frysen och då hittade jag spättafiléer som jag blev sugen på så det fick bli fisk till kvällsmat.
 
La fisken i en ugnsäker form. Hällde på ärtor och räkor. Blandade en sås som innehöll matlagningsgrädde, creme fraiche, samba oelek, dill, salt och peppar. In i ugnen ca 20 min i 225 grader.  Till det hade jag haricoverts.
 
 
 
 
 
 

Grillning

Eftersom vädret har varit på topp har jag vi passat på att grilla i princip varje dag.
Vi har bland annat grillat hamburgare, kyckling, olika slags kött, majskolvar, sparris, korv och grönsakswook.
 
En dag kokade vi kött i 2-3 h och sedan tog vi glaze på köttet och slutligen grillade vi det. Till det förkokade vi sparris som vi sedan också grillade samt en kall sallad och sås.
 
 
 
 

Daimglass

Idag kom jag hem från stugan där jag tillbringat 2 veckor av min semester. Älskar att vara där men nu började man längta tillbaka lite till Växjö faktiskt.
 
 
Då min pappa är en glass-älskare och jag läste om ett smarrigt glass-recept så passade jag på att göra det nu när vädret har varit så fint och man blir extra sugen på glass.
 
Jag gjorde om receptet lite, istället för choklad tog jag Daim och jag som inte är någon glassälskare blev det när jag smakade på denna glassen. Sååå grymt god blev den. Enkel att göra och bara 4 (!!!) ingredienser.
 
Daimglass:
1 burk karamelliserad mjölk
4 st. dubbel-daim
6 dl grädde
1 msk vaniljsocker
 
Hacka daimen. Vispa grädden och vaniljsockret så det blir fluffigt men det får inte bli för hårt. Vispa försiktigt ner den karamelliserade mjölken tills den är jämnt fördelad. Vänd ner daimen. Häll i en form (jag tog en 1 L glassburk).
Låt stelna minst 5-6 h eller över natten.
NJUT!
 
 
 
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se