Nyttigare alternativ

 
Igår kväll var jag hemma hos min syster. Vi bestämde tidigare i veckan att vi skulle testa nya nyttiga recept från en bok som min syster har. Men ofta när man ska följa recept med krångliga ingredienser så finns dom inte just i den affären man är i. Så efter en stund bestämde vi oss för att hitta på egna recept istället. 
 
Samtidigt som vi gjorde maten och efterrätten gjorde vi upp en plan på vad vi skulle kunna äta istället om det inte blev gott men både huvudrätten och efterrätten blev jättegoda.
 
Till huvudrätt gjorde vi baconinlindad kyckling i ugnen med kokosmjölk som vi hade spiskummin och salt i. Sen gjorde vi nyttiga nudlar som knappt innehåller några kalorier, stekta champinjoner och en fräsch sallad.
 
 
Till efterrätt gjorde vi en blåbärs- och hallonpaj. Vi la dom frysta bären i en form och ringlade över lite honung och potatismjöl. Sedan blandade vi ihop fullkornshavregryn, hasselnötter, solrosfrön, farinsocker, kokos, vatten och en liten klick smör. Sedan la vi det på bären och satte in i ugnen på ganska låg värme (100-125 grader) i ca 45 min. Till detta hade vi kvarg.
 
 
 

Havrefrallor

 
 
Nu känner man verkligen att hösten är här. Hösten och vintern för mig är tända ljus, raggsockar, te, hemmabakade frallor, en mysig filt och myskläder. Scones är ett bra alternativ om man inte har så lång tid på sig att baka. Men i veckan gjorde jag havrefrallor med rivna morötter i.
 
 
Havrefrallor med rivna morötter (ca 16 st)
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
3 msk olja
1 msk sirap
3 dl havregryn
1,5 tsk salt
2 rivna morötter
ca 5 dl grahamsmjöl
ca. 5 dl vetemjöl
 
Värm degvätskan fingervarm. Lös upp jästen i lite av degvätskan. Tillsätt salt, sirap, rivna morötter, olja och resten av degvätskan. Rör ner havregryn. Arbeta ner vetemjöl till lagom konsistens. Låt jäsa under bakduk 30 min. Baka ut på mjölat bakbord till ca 16 runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla med vatten, strö på lite havregryn. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 10-12 min.
 
 

Smakprov

 
 
Ikväll vrålade min mage efter mat, så jag hann inte ta några bilder på min fläskpannkaka. Har kommit på att det är en rätt som står högt på favoriträtterna. Så gott och enkelt.
 
Eftersom jag inte tog några bilder ikväll så tänkte jag visa ett smakprov på mammas och pappas arbetsrum som dom har gjort om.
 
 
 
 
 
 

Smoothie

 
När jag senast var på City gross köpte jag en smoothie som är ett perfekt mellanmål. Självklart kan man göra smoothie själv, det är ju så enkelt men ibland när man är iväg kan det vara smidigt. Istället för en drickyoghurt kan man köpa en smoothie med rena produkter utan tillsatser. Man mår bra och den är god.
 
 
 

Köksmöbler

 
För någon vecka sen köpte jag nya köksmöbler.
Det blev precis som jag tänkt mig så jag är jättenöjd.
 
 
 
 
 
 

Kräftfest

 
I fredags var det kräftfest med jobbet. Vi var hos en kollegas föräldrar i deras stora garage som var en perfekt festlokal.
Det var längesen jag hade så roligt. Jag skrattade så jag höll på att tappa andan flera gånger.
Kvällen/natten innehöll såklart kräftor, sång, skratt, lekar, tipspromenad, dans och äpplekaka.
 
 
 
Vid tipspromenaden stannade vi alla till nere vid sjön och kollade på den fina utsikten.
 
 

Räkor

 
Har helt glömt bort att jag för ett tag sen fick fina räkor av mamma och pappa som dom hade köpt på fiskbilen. En bil som säljer fisk likt Hemglass som säljer glass.
 
Tinade och skalade dom stora räkorna, blandade med ett kokt ägg i små bitar och tanken var även att jag skulle ha i avokado men den var inte mogen så jag fick ta lite zucchini istället plus lite salt. Sedan stekte jag bröd i smör. God och enkel kvällsmat.
 
 

Kvarg

 
En ny favorit som mellanmål har blivit kvarg vanilj med äpple och rostade hasselnötter.
Värt att testa!
 
 

Omelett

 
Omelett är gott, nyttigt och enkelt att göra.
Idag valde jag att testa lite nytt, så jag hade i keso. Det var verkligen jättegott!
2 ägg, en skvätt mjölk, keso efter smak, salt och peppar!!
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se