Chokladkakor

 
Just nu är jag inne på min sjunde jobbdag i rad och veckan är inte slut än. Sammanlagt kommer det bli tio dagar i rad för att jag hoppat in och jobbat helgen för en kollega. Hard work men jag kan säga att jag stortrivs på 34:an. I söndags glömde jag bort tiden och råkade stanna på övertid bara för att jag hade så roligt med mina kollegor vid fikat.
Fast att jag är hur trött som helst så ska det bli jättekul att gå till jobbet i morgon. Dessutom har jag varit på utbildning på eftermiddagen idag och likadant imorgon. Vi lär oss hur man vårdar akut sjuka patienter som är väldigt lärorikt.
 
 
Snabba och enkla chokladkakor á la Hanna
 
100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2 3/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
 
Ugn 175 grader. Blanda rumstempererat smör med resten av ingredienserna. Rulla till bollar och platta till lite. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med choklad efter smak. Sätt in i ugnen i 15 min. Låt svalna. Går bra att frysa.
 

Smaksatt creme fraiche.

 
För att inte hela tiden få samma smak på maten jag lagar har jag börjat köpa smaksatt creme fraiche. Tomat och basilika är en favorit. Har även testat champinjon och kantarell som också var väldigt god.
 
Jag stekte kyckling och hällde på svamp-creme fraiche plus lite matlagningsgrädde, salt och peppar. Blandade sedan ihop med kokt pasta. Krämigt och gott.
 
 

Bokskogen

 
Bok-skogen nära mig är helt underbar vid denna årstiden. De fina färgerna och den friska luften gör att man blir pigg och mår bra. Igår tog Julia och jag en promenad i skogen och sen satte vi oss ner på en bänk vid vattnet och fikade. Te och cornflakeskakor.
 
 
Efter skogpromenaden åt jag lunch hos mamma och pappa. Till efterrätt fick en god äpplepaj.
 
 
 
 

Kräm

 
Idag på min lediga dag har jag bland annat varit hemma hos min farmor och Hasse med min syster och fikat. Jättegod äpplekaka med vaniljsås.
Jag fick med mig några äpplen hem så ikväll har jag gjort äpple och kanelkräm. Billigt, gott och enkelt. Jag gör kräm ganska ofta så går därför på känslan när det gäller mängd av allt, men vill ni göra äpplekräm så är det lätt att hitta på Google.
 
 
 

Göteborg

 
I helgen har jag och min syster varit i Göteborg. Vi har bott på hotell och shoppat. Det är inte min favorit att shoppa men det var behövligt. Nu slipper mamma oroa sig för att mina tår ska frysa bort i vinter för nu har jag ett par riktiga vinterskor.
 
På söndagen när vi hade checkat ut från hotellet tog vi spårvagnen en bit bort för att hälsa på en vän till oss. Vi blev bjudna på god mat, fika och efter det tog vi en otroligt skön promenad i slottsparken. En jättefin och stor park där vi kollade på djur. Allt ifrån sälar till älgar.
 
 
 
 
Utsikten!
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se