Snabb omelett

 
För ett tag sen beställde jag från Tupperware. Köpte en slags burk så man kan göra omelett i mikron. Testade det ikväll och det var väldigt enkelt. Jag blandade 2 ägg, en skvätt mjölk, salt, peppar och så la jag på tomat. Sedan körde jag det i mikron knappt 3 min. Perfekt mat när man har varit och tränat eller helt enkelt vill ha en snabb lunch.
 
 
 

Hallonkräm och scones

 
Min kvällsmat igår blev hemmagjord hallonkräm och scones.
 Perfekt om man vill att det ska gå snabbt.
 
Kräm:
300 g frukt eller bär
2-3 dl vatten
2-3 msk socker
1 ½ msk potatismjöl
 
Skala och skär frukten i bitar. Skölj bären. Koka upp vatten och socker, lägg i frukt/bär. Koka på svag värme tills frukt/bär är nästan mjuka, ca 5 min. Blanda ½ dl vatten med potatismjölet i en redningsbägare och skaka. Häll redningen i en fin stråle och rör hela tiden med en trägaffel annars klumpar det sig. Koka upp under omrörning. När man ser den första bubblan är den färdig.
 
 
 
Scones (till 4 pers)
3 dl mjölk
100 g smör
2 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret med händerna i de torra ingredienserna. Häll i mjölken. Blanda samman allt. Dela till fyra delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och nagga med en gaffel. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 10 min.

Färska hallon

Vilket härligt väder det har varit idag! Jag började dagen med en tallrik yoghurt med färska hallon, därefter gick jag till min syster för att lämna en grej och efter det sprang jag en omväg hem.
Det bästa med att ut och springa är att man märker skillnad från gång till gång. Man orkar springa snabbare och längre. Det är roligt när det går framåt.
 

Chokladmuffins

Har bakat chokladmuffins idag. Dom blev mycket godare än jag trodde dom skulle bli så åt nog lite för många men nu har jag fryst ner dom. Det är lättare att hålla sig borta från dom då.
 
 
Chokladmuffins:
50 g smör
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Choklad till garnering (om man vill)
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål. Tillsätt mjölkbladningen och sist mjölblandningen i äggsmeten. Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna. Lägg eventuellt på chokladbitar. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 min.
 

Broccoli- och räkpaj

 
 
Igår gjorde jag och Julia en god broccoli- och räkpaj. Det är en bra maträtt eftersom man kan frysa ner lagom stora potions-bitar som man sen enkelt kan ta med sig till jobbet och man kan variera smakerna genom vad man lägger i.
 
 

Crepes

 
Imorgon är jag äntligen ledig efter en jobbhelg. Ska bli skönt. Hoppas solen är framme imorgon, då ska jag vara ute så mycket som möjligt för att samla på mig energi. Vi får hålla tummarna för en solig dag!
 
Ikväll gjorde jag Crepes med köttfärs i, mums!
 
 
 
Pannkakor:
3 ägg
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
lite salt
 
Blanda samman och stek.
 
Köttfärs:
Stek köttfärs med eventuellt svamp och lök. Krydda med salt och peppar. Häll på creme fraiche och chilisås. Låt koka samman.
Lägg köttfärsen på pannkakorna och rulla ihop.
 
 
 
 

Lax med fetaost

När vi var iväg på skidsemestern ville vi göra väldigt enkelt för oss med maten. De flesta maträtterna gjorde vi hemma så att det enda vi behövde göra var att värma. En maträtt som vi inte lagat hemma men som gick snabbt att göra ändå var laxen. Vi gjorde det väldigt enkelt, skar en remsa i fisken och tryckte ner fetaost i. Tog salt och peppar på och in i ugnen och serverade med grönsaker och keso. Nyttigt, gott och enkelt.
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se