Tända ljus

Det är så mysigt med tända ljus nu när det är kallt ute.
Såhär års är tända ljus, en go filt, en varm kopp te och ett bra TV-program det bästa som finns på kvällarna. Ett sällskap skulle göra det ännu bättre men det funkar ändå. 
 
Tänkte precis skriva hur bra och nyttigt jag har ätit idag då jag kom på att jag åt lite tårta på jobbet idag. Men om vi nu bortser från den biten har jag ätit bra!  
Frukost: Havregrynsgröt med kanel i. (Kanel minskar sötsug)
Lunch: Egenbakad fralla, kringla, fil med pumpakärnor, solroskärnor och gojibär.
Kvällsmat: Räksallad med ägg + en apelsin 
 
 
Det lilla underlägget som man ser på bilden köpte jag på Ullared. Väldigt nöjd med det köpet. Använder det mest som tallriks- och glas-underlägg.
 

Gröt

Vid kl 7.00 imorse gick bilen mot Ullared!!
Blev jättenöjd med alla köp. I princip allt var nödvändigt och det är inte alltid det blir så.
Stannade hemma hos mamma och pappa för att visa upp vad jag hade köpt sen. Jag har ju ingen att visa prylarna för här hemma och det som är så roligt.
Har kommit hem nu och lagt alla grejer där dom ska vara.
Gjorde havregrynsgröt till kvällsmat. Rev lite äpple och tog lite kanel på gröten med som faktiskt var gott.
 
 
 

Kesoplättar

Igår hann jag med att göra både kringlor och kesoplättar innan jobbet. Kesoplättar är både lätta att göra och nyttiga. Jag åt dock sylt till men man kan ha färska bär istället så blir det nyttigare.
 
Kesoplättar:
250 g keso
1 äpple
5. msk dinkelmjöl
2 ägg
kanel
 
Gör såhär: Skala och riv äpplet. Blanda samman alla ingredisenser. Eftersom dom lätt bränns vid och är svåra att vända så använd gärna lite extra smör att steka dom i och gör dom väldigt små och platta. Servera med bär, lingonsylt eller drottningsylt.
 
 

Björnbärsmarmelad

Tog en lång skön sovmorgon idag! Kändes som om det behövdes för att samla krafter inför jobbhelgen! Gjorde björnbärsmarmelad på förmiddagen. Har handlat och umgåtts med syster och mamma i eftermiddag. Vi kollade på Svenska Hollywood fruar som gav oss ett mycket gott skratt.
 

Utbildning

Idag har jag varit iväg på brandutbildning. Vi fick gå in i ett litet hus där det var mycket rök (discorök) och i ena rummet brann det, vi fick rädda en docka på 70 kg. Vi fick även släcka en docka som brann med brandfilt och släcka en mindre eld. Eftersom det bara var övning var det väldigt roligt men tänk om det skulle hända i verkligheten... då är det definitivt inte kul! Önskar man aldrig får vara med om det!
 
Efter utbildningen cyklade jag hem som en isbit och bakade havrefrallor. Min syster och mamma kom på besök och fick smaka på frallorna. Trevligt med lite sällskap vid matbordet (som annars inte används så ofta).
 
Såhär såg jag inte ut idag utan detta är från när vi lossades vara skadade i en bussolycka då räddningstjänst och ambulanspersonal hade utbilding. Det var grymt kul!
 
 

Kycklinggryta

Igår lagade jag en god kycklinggryta med räkor och wookgrönsaker. Det låter eller ser kanske krångligt ut men det är snabbmat! Cirka 3 portioner.
 
1 Kycklingfile
2 dl frysta räkor
Wookgrönsaker efter smak
1 burk kokosmjölk
½ grönsaksbuljong
Krydda med sambolec, salt och spiskummin efter smak.
 
Skär kyklingfilén i små bitar. Stek bitarna i en gryta. Häll på räkorna och wookgrönsakerna. Stek samman en stund. Häll på kokosmjölken. Lägg i buljongen och krydda. Låt koka ihop. Gott att servera med ris till.
 

Smoothie

Blåbär, hallon, björnbär, apelsinjuice och fil. Mums!
 

Hösttrött

Vilken skön dag. Den började i soffan och fortsatte så i några timmar. Sen cyklade jag ner till stan och hämtade ut linser, det sved att betala, över 200 kr för 20 dagar, usch.. sen cyklade jag vidare hem till mamma och pappa en runda. Sen hem och fixa och dona. baka och göra mannagrynsgröt till kvällsmat.
Har intagit soffan igen. Hösten gör en så slö.
 
En av tavelhyllorna som sattes upp i onsdags.

Fika

Jag är inne på min andra lediga dag innan helgens arbete börjar. Igår fick jag besök av min kusin Sandra. Vi fikade, pratade och kollade på film när vi var små.
Eftersom mitt kylskåp var tomt så storhandlade jag med mamma lite senare på dagen. Hittade en supermysig filt också som jag älskar! Den är så varm och go. Och självklart köpte jag en massa mat med.
 
Tanken var att jag skulle baka innan Sandra kom, men jag hade inte saker till det. Inte ens till en kladdkaka. Så jag fick leta upp kringlor och kakor i frysen.

Tavelhyllor

Det finns kanske ingen som gillar att tvätta kläder, inte jag heller men jag älskar när det är nybäddat i sängen, har favoritplaggen i garderoben och tvättkorgen tom. Känns skönt att ha tvättat klart för kvällen. 
Mamma och pappa har varit här och borrat lite. Vi satte upp två tavelhyllor i köket, känns som om det behövdes. Har ju nämligen inte satt upp några andra tavlor än.
 
Ska strax dricka lite gott te och skriva inköpslista till storhandling imorgon.

Blommor

Köpte blommor för några dagar sen på Blomsterlandet och dom står fortfarande så fint på mitt köksbord.
 
 

Lite otur

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta när man har sådär mycket otur. Jag har inte gjort något av det, än.
. Igår på jobbet slog jag i handen så det började blöda, har gjort daimkakor och glömde första plåten så det var nära att dom brändes, gjorde biffar med klar kryddblandningen som luktade blä och smakade sådär, spillde ketchup på min nya mysiga tröja...  Men nu är det "ung och bortskämd" så hoppas på lite roligheter.
 
Igår köpte en slags hylla eller vad man ska kalla den. Jag fick skruva och srkuva så händerna blev blåa (nästan). Men nu står den i hallen så fint!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kringlor

Idag har jag bakat kringlor. Det var så roligt att göra dom för dom var så lätta att göra och blev så goda och många, 34 st blev det. Här kommer receptet.
 
250 g smör
3 dl filmjölk
1 dl mjölk
6 dl kornmjöl
6 dl vetemjöl
1 msk hjorthornsalt
2 dl socker
 
Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienser. Rulla och forma till kringlor. Sätt in i ugnen i ca 10 min, 225 grader. Goda att ha smör och ost på!
 
 
 

En eftermiddag med bak

Det blev en bak-eftermiddag med Julia efter jobbet idag. Först gjorde vi grova frallor. Sen gjorde vi kolakakor, hälften med daim i och den andra hälften med vit choklad i. Åhhh så gott det var!
 
 

Havrebullar

Efter en runda på Willys och en väldigt vinglig hemfärd på cykeln blev det lite bak. Hittade ett recept på internet, havrebullar som jag tyckte verkade goda, och det var dom! nybakta frallor är något av det bästa som finns!
 
Havrebullar: ca 16 st
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
3 msk olja
1 msk sirap
3 dl havregryn
1,5 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl
 
Värm vattnet fingervarmt. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt salt, sirap, olja och resten av vattnet. Rör ner havregryn. Arbeta ner vetemjöl till lagom konsistens. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Baka ut på mjölat bakbord till ca 16 runda bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, låt jäsa under bakduk 30 min. Pensla med vatten, strö på lite havregryn. Grädda mitt i ugnen 225 grader, ca 10-12 min.
 
Jäsning pågår!
 
Klara!
 
 
 
 

Det stinker!

Igår när jag kom hem efter ett kvällspass på jobbet kände jag en skumm doft när jag kom innanför dörren. Det luktade avlopp! Rusade ut i köket och tände lampan. Det var vatten upp till kanten i båda hoarna som kommit från avloppet. Det stank och jag fick springa mellan kök och badrum för att tömma vatten. Imorse var det som tur var inget vatten men det stank, usch! Har ringt hela morgonen, lyckades tillslut få tag på fastighetsskötarna som kommer senare.
 
Vill  inte laga mat när jag inte kan diska så tog kort på två ljus som jag köpte på IKEA i helgen.
 
 

Gamla filmer

Linda och jag kollade ju som jag sa i förra inlägget på gamla filmer. Tog lite kort på tvn som blev lite sisådär.
 
Här är jag 1 dag gammal. Konstigt att man har varit så liten, nu sitter jag här 20 år senare och om några år förhoppningsvis har jag en liten goding.
 

Kvällsmat

God kvällsmat!
Chiabatta med skinka och gurka
Fil med solrosfrön och pumpafrön
Riskaka
Te
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En helg i Kalmar

Jaa jag har varit hos min syster. I lördags passade vi en lite lurvig hund som var så snäll och mysig. vi lagade god mat och kollade på gamla filmer när vi var små.
Idag har vi inte haft hunden hos oss, men dagen började tidigt ändå. Min syster vaknade vid 7 och gick upp då. Jag sov gott men vid kl 8 hörde man en röst
"är du vaken?"
"-mmmh"
"- då äter vi frukost!!".
Sen gick vi till IKEA och HANSA. Jag köpte lite prydnader och ljus på ikea och tandborstar och en tröja på Hansa.
 

Kvällsfika


Stekt omelett med stuvning

Det blev stekt omelett med svampstuvning igår. Ett gott och enkelt alternativ när man vill ha mat snabbt.
 
Omelett (1 st)
2 ägg
1 dl mjölk
salt, peppar
 
Vispa ihop och häll sedan i stekpannan. Vänd när den stelnat på sidan som är uppåt.
 
Stuvning:
Svamp
Grädde/mjölk
Mjöl
Salt
 
Stek svampen i en kastrull. Häll på grädde. Skaka mjöl och mjölk i en tät burk. Häll i detta och använd mjölk för att få den lagom tjock, Koka ihop och häll i salt. Smaka av. Klart!
 
Det ser nästan ut som en pannkaka.

Lättlunch

Igår på min lediga dag var jag hemma hos farmor och hennes sambo med mina kusiner. Vi åt gott, pratade och hade det trevligt. Sen gick jag hem, jätteskönt promenadväder.
Nu hade jag tänkt laga något lätt. Funderar på stekt omelett med svampstuvning (om jag nu har svamp hemma).
 
Fick fina blommor av mamma och pappa för några dagar sen. Har fått plocka bort ett par blommor som var lite ledsna med dom andra står fortfarande så fint.  Älskar buketter.

Nektarin-kräm

Ikväll har jag gjort nektarin-kräm. Det var faktiskt väldigt gott. Jag hade bara tre nektariner men om jag skulle göra om det skulle jag ta 4 stycken så det blir lite mer smak än vad det var.
 
Nektarinkräm:
3 (helst 4) mogna nektariner
3,5 dl vatten
2 msk potatismjöl
2 msk socker
 
Koka upp vatten och socker. Skala och skär nektarinerna till små bitar. När vattnet kokat upp, häll i bitarna. Låt koka samman några minuter. Mixa sedan med stavmixer så bitarna försvinner. Skaka potatismjöl med ca ½ dl vatten och häll sedan i grytan. Viktigt att röra hela tiden så det inte blir klumpar. Klart att äta med mjölk!
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se