GOTT NYTT ÅR

Då var det nyårsafton och år 2012 är snart över. Det har både varit det sämsta och det bästa året av många anledningar. Det bästa var när jag fick min lägenhet, har nog aldrig varit så glad.
 
Ska gå till jobbet om en liten stund. Har gjort en egen så kallad planka som jag ska ta med mig plus potatissallad med rostbiff. Ska bli gott om vi nu kan sitta och äta i lugn och ro.
 
 
 
 

Ordning och reda

Idag har jag gjort något av det tråkigaste som finns, nämligen sorterat och satt in viktiga papper i en pärm. Jag har bara lagt alla papper i en hög tidigare men nu är det ordning och reda.
Gick sen hem till mamma och pappa för att kolla på tv. Min har nämligen gått sönder, snyft. Men på tisdag får jag den nya. Tur man kan kolla på film på datorn!
 
Fick denna fina vattenkokare i julklapp som jag önskat mig. Köpt på Gekås.
 

Fredag

Då var det äntligen helg och jag är helt slut. Har lite mysigt med tända ljus och Happy feet på tvn.
 
Det hände en sån konstig grej inatt. Vaknade helt plöstligt. Då såg jag svarta pluttar överallt och trodde det var småkryp. Fick panik så sprang upp så fort jag kunde och tände lampan. Efter en liten stund fick jag för mig att det iaf inte var några under täcket så la mig igen och somnade om direkt. Så konsigt det kan bli.
 
Här är två Egypten-bilder!
 
 
 
 

Enkel lunch

Det blev en väldigt enkel och lätt lunch idag. Nämligen keso med clementin, äpple, cashewnötter, pumpakärnor och granatäpple. Kan behövas efter all julmat.
 

Juldagen

Hann inte skriva god jul igår då det var en fullspäckad dag. Hoppas ni haft en lika bra jul som jag. Jag kan inte bli nöjdare över alla fina julklappar, trevligt umgänge och mycket skratt.
 
En fin bild som är tagen hemma hos mamma och pappa.

Fjärde advent

Imorgon är det julafton. Ska bli roligt att träffa släkten, äta julmat och både få och ge julklappar. Jag missar någon timme i början då jag jobbar dag imorgon men det gör mig inte så mycket. Har vetat om det så länge så har vant mig vid tanken.
 
Har precis ätit pannkakor som jag hade kesella och bär till. Förra gången testade jag ju keso med sylt i, roligt att testa lite nytt.
 
 
Pannkakor:
3 ägg
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
lite salt
smör att steka med.
 
Blanda samman allt och stek. Enklare än så kan det inte bli!!
 

Köttbullar

Har hunnit med så mycket idag. Känns bra inför jobbhelgen. Vid lunchtid kom min syster med tåget. Jag hade gjort köttbullar, potatismos, brunsås och kokta morötter till lunch som var riktigt gott.
 

KORV

Efter jobbet idag gick jag ner på stan för att hämta ut nya linser. Ska testa några i 5 dagar för att se om jag vill byta till ett par linser som är mot mitt vanliga synfel men även mot mitt brytningsfel som jag inte visste att jag hade. Bra att jag har koll. Ska bli spännade att se om det blir någon skillnad. 
 
Åkte efter det tillsammans med mamma och handlade. När vi gick där i affären så blev jag så extremt sugen på korv. Första gången jag blivit det så vet inte vad som flög i mig. Men åh jag ville ha korv, vilken skulle jag välja, åh va sugen jag var, det vattnades i munnen.. Va konstig man kan bli. Så ikväll åt jag korv. Gjorde pasta till som jag gjorde till en stuvnings-aktig grej, krämigt och gott! 
 
Kan inte säga att korv ser så väldigt gott ut på bild men det var det.

Tredje advent

Idag är det tredje advent och jag har fått så mycket gjort idag. Har plockat och städat, tvättat, lagat mat och bakat! Känns bra att det finns matlådor i kylskåpet och rena kläder i garderoben nu när jag ska jobba i princip hela veckan.
 
Ännu en gång har jag gjort kycklingrullar men denna gången hade jag även svamp i. Gjorde en sallad med machesallad, paprika, gurka och granatäpple.
 
Dumlekaka:
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
15 dumlekolor
15 noblesse
 
Blanda alla ingredienser förutom dumlekolorna och noblesse. Rulla till 15 st bollar. Lägg i formar. Tryck i dumlekolorna. Sätt in i ugnen 10-12 min, 175 grader. Lägg på noblesse direkt när du tagit ut kakorna.
 
 

Pannkakor

Har hela dagen gått runt och varit sugen på pannkakor. Insåg när jag kom hem att det inte fanns så mycket mjölk, men kom på att min snälla mamma köpt frysta pannkakor från Kungsörnen som är jättegoda. Vilken lycka! Det räddade min kväll. Testade att blanda keso med sylt som jag hade till. Väldigt gott!
 
 

Frukost i Egypten

Jag saknar den goda maten i Egypten!! Allt var supergott. Frukosten var en favorit. Såhär såg vår frukost ut varje dag. Mums!!
 

Julfika

Hann gå en runda på stan innan jobbet idag. Köpte färdigt mina julklappar, känns skönt.
 
Hann med lite julfika efter lunchen, mums! Hemmagjorda pepparkakor, clementin och te. Dessutom ett nytt te som jag köpte på stan idag. Det luktar framförallt ljuvligt gott! Finns att köpa på Åhléns.
 
 

Tillbaka i Sverige

Hemma efter underbar vecka i Egypten. Vi har haft det jättebra. Vi har haft mellan 25-30 grader varje dag så det var väldigt kallt att komma hem till snöiga Sverige.
Det har varit rena lyxen. God mat och framförallt ingen magsjuka!
 
 

Dagen före dagen

Det var ett tag sen jag skrev om att jag skulle till Egypten. Imorgon är dagen då vi åker! Det känns lika nervöst som när man var liten och skulle fylla år eller kvällen då man la sig för att vakna upp och det är jul. 
Vi räknade månader, veckor, dagar men nu är kan vi räkna timmar och snart minuter tills vi flyger iväg.  
Om ett antal timmar ligger vi här och steker, gott!
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se