Skilda världar

Jag har inte bloggat på länge eftersom jag har flyttat, äntligen! Jag stortrivs redan. Det är inte riktigt klart än, men det viktigaste är på plats. Det tar tid att flytta men det är roligt. 
Sitter och kollar på Allsång på Skansen nu och strax ska jag kolla på Skilda världar, en serie som gick för många år sedan, jag är fast!
 
 
 

After Work

Eftersom jag jobbade ytterligare en natt så sov jag till halv 3 tiden idag, sen var det bara till att göra sig iordning och äta "frukost" och sen vidare på after work på Fyra krogar. Jag glömde dock kameran så har inga bilder att visa, men jag åt hamburgare och pommes som var jättegott! Sen satt vi och pratade och drack lite drinkar och plötsligt hade det gått 5 h och lite till, tiden brukar gå snabbt när man har roligt och det hade vi! Nu ska jag försöka sova och vila mina skrattmuskler.
 
Jag har glömt att visa skålarna som mamma fick av mig och min syster i födelsedagspresent. Eftersom hon redan har andra fina skålar i rosa så följde vi efter den färgen. Jag har ingen super bild på dom, men det är de två bakre, mindre, skålarna som är kanon att ha kalla såser i, efterrätter med mera i.
 
 
 

Vaniljbullar

Det gick bra att jobba natt. Somnade så gott när jag kom hem och sov ca 6 h, glad för det! Var inte så trött när jag vaknade så jag gjorde vaniljbullar, mums! Jag brukar göra receptet som är på Kungsörnens mjöl-förpackning, fast istället för kanel eller vaniljsocker så brukar jag ta Ekströms Marsán, snabb vaniljsås, som jag gör ganska tjock. För att dom ska bli extra goda tar jag smör och socker på också.
 

Andra nattpasset

Om några timmar ger jag mig av till jobbet för ett nattpass på 10 h. Mitt andra nattpass någonsin. Tänkte ta med mig en mega-fralla som jag köpte innan och smoothie, om jag nu har grejer hemma till det. 
Bestämde mig innan för att klippa mig, så det gjorde jag. Blev jättenöjd och det kostade inte en krona eftersom jag gjorde det själv! Det är skönt att slippa slitna toppar.
 

Melon

Ikväll  blev det fil med melon och knäckbröd, mums!  Melon kan vara något av det bästa som finns, både till frukost, kvällsmat, mellanmål, desserter och till mat.
 

Städa, tvätta, diska, rensa....

Idag var det behövligt med en ledig dag. Somnade framför tvn igår och sov där hela natten, tur den är lagom mjuk och skön, annars hade man väl haft ont lite överallt i kroppen idag.
Det blev en runda på stan på förmiddagen idag, tänkte kolla rean, men hittade ett par byxor och en tröja som inte var på rean, det är som det brukar. Hela eftermiddagen har jag städat, tvättat, diskat och rensat, får passa på när man är ledig! 
 
En del av de kläder jag slängde.

Kladdkaka

Efter jobbet hade jag tänkt åka hem och tvätta, städa, laga mat och sortera lite men så blev det inte, det blev mycket trevligare än så. Jag fick besök av syrran och hennes kompisar. Vi har ätit och fikat, gott!
 
Jag gjorde en kladdkaka med grädde och hallon till.
 

snart två veckor

Är precis hemkommen från en lugn kväll på jobbet, skönt eftersom jag har varit vaken till och från inatt. Har passat världens sötaste hund men han ville inte riktigt sova, kanske inte är så konstigt när man är i en annan miljö.
 
Många på jobbet räknar ner till semestern, men jag som redan haft semster räknar ner tills jag ska flytta. På onsdag är det två veckor, längtar!!
 
Jag kom på att jag inte hade någon kruka men så hittade en som jag tyckte var väldigt fin inne i Färjestaden, så köpte två stycken. Satte i en blomma så man ska se lite mer hur det blir.
 
 

Det jag älskar!

Jag kan bara säga att jag älskar mitt jobb som undersköterska. Man ger så mycket men får så mycket mer tillbaka, som ger en ännu mer kraft och ork att ge tillbaka. Vissa kan tycka det är ett väldigt tufft yrke och det är det, vi får möta mycket sorg, slutet för vissa, tråkiga besked och oro, men vi får även se glädje, patienter som är väldigt sjuka men som blir helt friska, tacksamhet från både patienter och anhöriga.  Jag mår bra av att hjälpa andra till att må bättre, det är det som gör mig säker på att jag valt rätt yrke! Ville bara dela med mig lite av det jag älskar!
 
Efter jobbet var jag så väldigt sugen på dom där jordnötsgodisarna igen. Tyvärr hade jag lagt undan det som fanns kvar till familjen (och det vet dom om) så kom på att jag kunde göra en ny omgång så det har jag minsann gjort! Eftersom jag smart nog åt lite för många fick det bli en sen middag, gottgott!
 

Jordnötsgodis

Som nästan alltid när jag bakar eller lagar mat så gör jag om recepten i min smak. Från början ska det egentligen vara russin med i detta receptet men jag har valt bort det och valt kokos istället. Sen hade jag inga fullkornsflingor som jag tog vanliga cornflakes. Här kommer iallafall mitt recept, så som jag tycker är godast.
 
Jordnötsgodis
1,5 dl jordnötssmör ( egologiskt, se bild nedan)
1,5 dl mörk sirap
3 msk farinsocker (eller rörsocker)
1 dl solrosfrön
1,5 dl nötter, grovt hackade (jag hade cashew och valnötter)
0,5 dl kokos
2,5 dl krossade flingor (Cornflakes)
Mörk choklad
 
Värm jordnötssmör, mörk sirap och farinsocker i en gryta. Blanda samman solrosfrön, nötter och kokos. Häll sedan i det i grytan. Häll sedan i Cornflakes. Blanda. Häll ut på bakplåtspapper och platta till. Smält choklad, så mycket man vill ha, och bre det på. Låt svalna, sätt sedan in i kylen. När allt stelna,t dela till mindre bitar. Förvara i kylskåp.
 
 
Använd detta jordnötssmör. Det finns på ICA och innehåller endast jordnötter och havssalt.

Långpromenad i regnet

Min dag började med en lååång promenad i regnet med Ida och hennes goa hund. 2 timmar för att vara exakt. Sen körde jag hem och stekte potatis och värmde lax, gott! 
I eftermiddag har jag gjort jordnötsgodis som ska vara lite bättre, lite nyttigare. Receptet kommer!
 
 
 

Helikoptertur

Igår var det första dagen på jobbet efter ledigheten det gick bra!  Lyckades med de blodprov jag skulle ta, hade inte glömt rutinerna men jag hade glömt koden till omklädningsrummet. Fick lite smått panik på morgonen men som tur var mötte jag en gammal klasskompis som byter om i samma rum, så det löste sig!
 
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så åkte jag helikopter i helgen, så det är bara att pricka av det från "listan-med-saker-man-ska-göra-i-livet"!! Det var värt vart enda krona.
 
Vi tog lite kort, här på ölandsbron. Vädret var bättre än det ser ut på bilden (iaf på Öland).
 
Här är ännu en  bild från Grådby café. 

Glassiären

Idag ville vi vara där solen var så vi åkte till Karlskrona. Först åt vi glass på Glassiären. Om man väljer en smak  får man 4 kulor.Det visste inte vi första gången vi var där, så alla tog två smaker som nå blir 8 kulor  Jag tog dumle-smak, såå gott och det kändes som en hel måltid. Jag kämpade och tillslut fick jag i mig hela! Sen åkte vi till stranden och solade i värmen.
 
 

Ett bra avslut på semestern

Jag avslutade min semester med sol, utflykter, en helikoptertur, glass på Glaciären i Karlskrona, god mat med trevligt sällskap. Kunde inte blivit bättre. Jag har tagit många bilder, så delar upp det lite.
I lördags åkte vi först söder ut till en affär med kryddor, saft, gele, sylt och the.
 
 
Utanför fanns det en gullig hundparkering.
 
 
Efter det åkte vi till ett favoritcafe, Gårdby café.
 
 
Efter att vi hade fikat gick vi i affärer som tillhör stället, en med kläder och en med prylar.
 

gott och bra!

Eftersom jag har haft lite smått ont i halsen några dagar har jag varit rätt lat, men idag känns det bättre så jag tog på gympaskorna och traskade en runda. Till lunch blev det kyckling, svamp, grönsaker och nötter. Gott och bra!
Ska strax göra mig iordning för att sedan åka och umgås med gamla klasskamrater.
 
 

Ör

Då var man hemma efter en mysig eftermiddag i Ör. Julia och jag åkte ut dit och fikade, gick i en affär, satt på bryggan och kollade ut över sjön och sen blev det en runda på Maxi innan vi for hem. Så ikväll har jag ätit Turkisk yoghurt med honungsmelon och ett knäckbröd till, gottgott!
 
 

Sommar

Skönt med ännu en solig och varm dag.
Har försökt plocka iordning här hemma, men det går liksom inte. Det är prylar överallt!! Tur man kan vara utomhus större delen av dagen.
 
En fin stege som mamma fick i födelsedagspresent.

Pannkakor

Ikväll blev det pannkakor med hallonsylt och en liten klick grädde. Kanske inte det nyttigaste men gott var det.
När jag gör pannkakor brukar jag alltid hälla i allt i en bunke och sedan använda stav-vispen, då går det snabbt!
 
3 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjölk
½ salt
smör/margarin till stekning
 
Vispa ihop alla och stek i stekpanna. Klart!
 

Krusenstiernska gården

 Igår fyllde mamma år så dagen började med sång och en god frukost ute i solen. Vädret var helt underbart och min familj och kusin åkte in till Kalmar. Medan mamma och pappa gick på stan för att leta present till mamma så gick vi andra runt vid slottet och njöt. Sedan fikade vi alla på Krusenstiernska gården. En mysig trädgård där man antingen kan ta med egen fika eller köpa hembakat där. Resten av dagen solade vi vid stugan. På kvällen grillade vi och efter det åkte jag och min kusin hem.
 
 
 
 

God marängtårta

Igår firade vi mammas födelsedag i stugan. Vi åt grillat med nypotatis, sallad, kalla såser och melon. Till efterrätt blev det marängtårta med jordgubbar på.
Här kommer receptet på tårtan, som både är enkel och väldigt god.

Maräng:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl riscrisp

Vispa äggvitorna så att det blir vitt och fluffigt. Vispa sedan ner 1 dl i taget av sockret. Vispa några minuter. Rör ner riscrispen. Bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och ett tunnt lager med olja eller smör så marängen inte ska fastna. Sätt in i mitten av ugnen 1 h. (Gör dubbel sats för stor tårta, använd då de ena som botten och den andra på).

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
125 g smör

Rör ihop alla ingredienser förutom smöret i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop tills den blir tjock, tag den då från plattan och rör ner smöret. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet.

När marängen svalnat dela den på mitten. Bre på krämen på den ena delen och lägg på den andra marängdelen. Vispa grädde och bre på. Lägg på jordgubbar.






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se