Cornflakeskakor

Igår var jag sugen på något sött och gott, så gjorde cornflakeskakor som är en favorit.

Recept:
100 g smör
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl socker
4 msk kakao
5 dl cornflakes

Koka ihop smör, socker, sirap och kakao i en kasrull. Häll sedan i cornflakesen och rör runt. Klicka ut i formar och låt stelna.


God söndagsmiddag!

Ikväll testade jag lite nytt, det blev supergott!

Du behöver:
Räkor
Champinjoner
Kokosmjölk
Nudlar (jag använde mig utav nudlar som ska vara lite av den bättre sorten, de innehåller endast fullkornsvetemjöl, vatten och salt, finns bland asiatiska ingredienser, Wholewheat noodles)
Broccoli
Hummerfond
Salt

Stek räkor och champinjoner(delade i klyftor) i olja. Koka nudlarna i 2 min. Koka även broccoli delade i mindre bitar i ca 5 min. Häll på kokosmjölken på räkorna och champinjonerna. Häll i nudlarna och broccoli, krydda sedan och häll i lite fond. Låt koka ihop.
Till detta hade jag en ny grej som jag bara testat en gång, gott till mat. Zucchini som jag gör "remsor" med hjälp av en potatisskalare. Koka i 1 min och servera till.


Frukost

Detta är min favoritfrukost! God och nyttig.



Fil, valnötter, solrosfrön, cashewnötter och gojibär, mums!


Maräng med glass

Nu är det klart! Men man kan ju inte alltid lyckas och det gjorde jag inte denna gång, visst det var jättegott men marängen skulle ha varit inne en aning längre än vad jag hade den, men som sagt, det var väldigt gott ändå!



Maräng:
3 äggvitor
1½-2 dl socker
½ krm ättiksprit

Sätt på ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna, ättikspriten och 1 dl socker till fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Spritsa ut på plåt med bakplåtspapper i den storlek som önskas. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna släpper pappret, ca. 1 h. Låt svalna.

Glass:
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Vispa gulorna och florsockret pösigt. Vispa grädden. Blanda den med äggsmeten och någon smaksättning (jag tog riven choklad och 1 msk kakao). Låt stelna i frysen i ca 4 timmar.  


Fredagsgott!

Eftersom det är fredag så ville jag göra något lite extra gott till kvällen. Bestämde mig för att göra egna maränger och egen glass. Bilder och recept kommer när det är klart!



Platta marängbottnar som jag ska lägga glass och frukt på!

Turban handduk

Jag tänkte tipsa om en slags turban som jag alltid använder efter att jag har duschat. Det är som en handdduk som är gjord för att sitta på huvudet. Jättebra att sätta upp håret i direkt efter duschen så slipper vatten droppa ner för ryggen och blöta ner kläderna. Det finns på RUSTA och i Ullared!


Fläskytterfilé med champinjoner

Nu är min mat klar som jag ska äta imorgon!

Det blev fläskytterfilé med champinjoner i sås.
Ingredienser:
4 dl grädde
2 dl mjölk
3 msk kalvfond
½ tsk salt
1 tsk sambaloelek
150 g champinjoner
500 g fläskytterfile
persilja

Dela köttet i skivor och lägg i en smord ugnsäker form. Skiva svampen, stek den en liten stund, häll det sedan på köttet.strö över persilja.  Blanda grädde, mjölk, kalvfond, salt och sambaloelek i en bunke och häll det över köttet. Sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 45 min.




Klart!

När jag satte mig i bilen för att åka hem från affären märkte jag att något gult skymtade..


vet inte alls hur den har kunnat sätta sig på mitt ben ,men jag har ju antagligen gått runt med den ett tag inne på Maxi, för inte köpte jag kvisttomater, som det kan bli.


Onsdag

Vilken dag, det har varit fullt upp sen 06.00 i morse.  Mycket att göra på jobbet, möte, intervju med filmning som ska marknadsföra resursenheten och cyklade sedan hem som blixten och pratade i telefon nästan hela vägen , kör ut till pappas jobb, försöker fatta en massa om lägenhetssökande, hem och äta, och nu sitter jag här. Tänkte faktiskt åka och handla lite sen laga till något gott som jag ska äta imorgon.


Ullared

Idag har jag spenderat min dag i Ullared. Jag är supernöjd med dagen och ångrar inte en köp!

Jag köpte bla en pajform och lite baksaker.




Smoothie

Ett gott, nyttigt och enkelt mellanmål! Idag valde jag att göra en blåbärs- och hallonsmoothie.

Ingredienser:
4 dl yoghurt (vanilj)
2 dl apelsinjuice
1 msk florsocker
1 banan
2 dl blåbär
2 dl hallon

Mixa ihop allt och servera sedan. Gott att ha till frukost eller mellanmål till dagen efter. 

 



Crepes

Om man har lite köttfärssås kvar efter gårdagen kan man snabbt göra goda crepes. Idag till lunch gjorde vi crepes men gjorde då allt från början, som även det går snabbt och enkelt.

Pannkakor:
3 ägg
3 dl vetemjöl
ca. 5 dl mjölk
½ tsk salt
smör (en klick i smeten och till stekning.

Rör ihop alla ingredienser, lättast är om man lägger i alla ingredienser i en bunke och använder en stavmixers visp, det går även bra att använda en vanlig visp. Stek sedan pannkakorna i lite smör.

Stek sedan ca. 400 g köttfärs. Krydda (jag valde att ta grillkrydda, salt och spiskummin idag), lite soya och matlagningsgrädde. Du kan även ha i svamp och lök.

Lägg köttfärsen på en pannkaka, och rulla till en rulle. Lägg i en ugnsäker form, lägg på ost. Sätt in i ugnen i ca. 10-15 min i 175 grader.




Kycklingrätt

Ikväll gjorde jag en kycklingrätt som jag inte har recept på. Ofta när jag lagar mat brukar jag bara ta lite som jag känner men man kan ju ändå ge tips på vad man kan använda när man lagar mat.

I såsen var det matlagningsgrädde, kycklingfond, soya, salt, spiskummin och sambaloelek (ta inte för mycket, det är starkt, jag brukar ta en tesked, det blir lagom för er som inte gillar så värst stark mat). Serverade kycklingrätten med ris och sallad.




Sallad, avocado, maj och tomat.

Kalmar

På förmiddagen åkte vi till min syster som bor i kalmar. Där bjöd hon på en nyttig chokladmousse som var supergod. Om man gillar choklad så gillar man detta.



Recept 4 port:
100 g mörk choklad (70%)
2 ägg
1 msk flytande honung
bär

Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda ägggulorna och flytande honung. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad och blanda med ägg- och honungsblandningen. Vänd ihop de uppvispade äggvitorna och choklad- och äggguleblandningen. Lägg den i skålar och lägg på bär. Servera genast eller låt stå i kylet en eller ett par timmar.


Till lunch åt jag en god sallad som jag plockade ihop själv på Maxi. Jag valde att testa nästan allt som man kunde välja på kyckling, tonfisk, skinka, couscous, pasta, räkor, sallad, morötter, mozarella, keso, ägg, tomat, brödbitar, tror jag fick med allt nu.


Efter maten åt vi chokladbollar, mums!


Markör i bussolycka

Det är inte så många veckor kvar tills det är ett år sedan jag tog studenten, en av dom bästa dagarna i mitt liv. Jag har inte saknat skolan en dag sen jag lämnade den, det är bara människorna jag saknar. Något av det bästa som jag var med om var när jag fick chansen att vara markör för en bussolycka. Fick leka skadad.  Ambulanspersonal och räddningstjänsten fick "rädda" oss. 



 


Kladdmuffins med Noblesse



Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
1 krm salt

Blanda ägg och socker (ej med visp). Smält smöret. Rör i hop alla ingredienserna.



Smörj formar med smör i botten och häll på lite kokos.



klicka ut smeten i formar och lägg på Noblesse. Grädda i ugnen 15 min i mitten av ugnen i 175 grader.



KLART! Kan serveras med grädde och bär.

Välkommen till min nya blogg!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se