Chokladkaka

Nu kommer ännu ett favorit-recept som verkligen är värt att göra. Den är inte svår att göra men man måste låta den stå i kylskåpet ett tag, helst över natten. Krämen man gör ovanpå måste stelna.  

Lyxig chokladkaka:

100 g smör
2 ägg
1 dl mjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret. Häll i smord bröad form med löstagbar kant. Grädda i 25 min. Låt kakan stå och kallna så stelnar den.

Kräm:
2 dl vispgrädde
200 g marabou mjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker

Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Tag den från värmen  och tillsätt chokladen i bitar och sedan vaniljscoker. Rör tills chokladen smält. Låt krämen svalna och häll den i en skål, sätt in i kylen, rör om då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar 1-2 timmar. Bred krämen på kakan. Sätt in kakan i kylen och låt stå under natten. 

 
jag har ingen bild på kakan men tog ett kort på en ros i hallen som jag tyckte var fin.

Kommentarer

Den här designen är en gratis design!
ammm.blogg.se .. har gjort den här designen.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se